1 vecka

Dagarna går och idag är det 1 vecka sedan vi landade på Sri Lanka. Vi möttes ju av ett målarkaos och vi har i stort sett bara jobbat och fixat här hemma.

Målarteamet kom och målade klart det sista i måndags och försökte sig på någon form av städning men min golvmopp. Imorgon så kommer en städfirma som har riktiga industridammsugare och dem kan också hjälpa oss med golven. Allt, varje liten pryl, har som ett vitt fint täcke över sig som dessutom har torkat in. Firman tror också att dem kan polera golven där vi haft problem med att det har läckt från taket. Idag har också ett företag varit och kollat hur dem ska kunna hjälpa oss med takproblemen. Nu händer det grejor!

Jag har tagit köket, vårt sovrum, kontor och toalett från tak till golv Då har jag passat på att fixa lite saker exempelvis har jag fått upp en till list för scrunchies och örhängen.

Samtidigt så jobbar vi och det har varit FBS möte on line. Vi har en skola igång med 25 elever som går delkurs 1! Det är så härligt!

Vi tog och åkte ner till vårt kontor här i Negombo och jobbade tillsammans med vår medarbetar Chenuka. Passade på att ta en fika tillsammans och planera hösten.

Denna vecka har ju Gabriel Källström varit med i Idol! Han är son till några av våra vänner och jag har faktiskt varit hans idrottslärare när han var bara en liten pojk. I programmet tar Gabriel modet till sig att prata om psykisk ohälsa vilket jag tyckte var så modigt och starkt gjort!

Idag så har BÅ jobbat i trädgården som är lite saboterad efter vårt målargäng. Han ansade vårt mangoträd rejält!

Igår råkade BÅ ut för något hemskt. När han torkade sig efter att han duschat så började det att sticka och klia överallt på kroppen. När han väl hittat sina glasögon så såg han att det var myror. Hela hans handduk var invaderad av röda små myror, sk ormmyror. Det började svullna upp stora områden på överkroppen och i ansiktet. Jag tryckte i honom allergimedicin och bön på det. Efter 1 och 1/2 h så lugnade det ner sig men han har fortfarande många prickar som kliar.

Tillsist måste jag visa er vilken uppmuntran vi fick idag från ett par vännner! Kolla vad frukt! Olika bananer, melon, mango, karambola för att nämna några. Vi skickade med Chenuka lite av frukten så kan han dela ut till sina grannar. Det behöver muntras upp lite här och var nu när lockdownen fortsätter till 21 september.

Kram på er! Annika

Gillar

Kommentarer