Änglavakt

Idag vaknade vi runt 4 på morgonen av ett rejält oväder med regn och en vind som dånade. Det höll på till framåt 7 sedan lugnade allt ner sig och busvädret övergick till ett stilla regn.

Livet lunkar på för oss och igår jobbade vi på förmiddagen på kontoret i Negombo. Packar alltid en fikakorg innan vi cyklar ner. Går ju inte att jobba om man inte får fika! Det vet ju alla! Hade lite zoom -möten och sedan så började jag och Chenuka att titta på bilder som vi kan använda till vår nya hemsida för resebyrån. Snart ska den lanseras och då hoppas vi att folk vill åka med Srilankaresan.

Så här kan det se ut på gatan när man kommer hem. Grannen har eldat sopor och det brinner lite fortfarande.

Eftermiddagen tillbringade vi på plastföretaget där vi tittade och lärde oss hur inköp av uppsamlad plast går till och också hur det fungerar när man säljer. Här krockade det i huvudet för oss svenskar kan jag säga.

I söndags händer något riktigt otäckt. Jag hade änglavakt! När jag skulle kliva in i duschen så sprängdes hela dörren i tiotusentals bitar. Där stod jag splirrans naken och kunde inte röra mig då det var ett hav av glasbitar. Det var svårt för BÅ att få upp dörren dessutom men han lyckades tillslut och hade hämtat tofflor till mig. Jag kände mig lite svimmig när jag väl kom där ifrån och det rann blod från mina händer. Jag viste inte om jag hade fått i håret eller baksidan på kroppen så det var lite koll först och sedan in i duschen nere.

Det visade sig att gångjärnet upptill hade gått av och att det troligtvis hade varit en spricka länge. Själv hade jag bara små sår på mina händer och något litet på en arm. Vilket beskydd! Jag har tänkt så mycket på detta och tänk om osv. Så tacksam att det gick bra!

Idag har det som sagt varit regnigt så jag har fortsatt att leta bilder och rakat av håret på BÅ. Han tycker att det är så skönt att slippa göra det själv!

Imorgon och dem närmaste dagarna så är det mycket datajobb som ska bli klart och zooma gör vi säkert också. På lördag hoppas vi på att jobba som plastsorterare men inget är bestämt då vi behöver en tolk.

Annars vänta alla på att det ska bli 1 oktober för då upphävs lockdownen. Själv fyller jag år så jag hoppas att vi kan fira den med att gå på restaurang! Vi får se! Ha det så gott!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer