Är det dagen D?

Det börja bli dags att göra det sista i huset, tömma kylen, ta in cyklarna och kolla allt en sista gång. Vi blev glatt överraskade idag på morgonen av att sopgubbarna var ute. Så lite yrvakna stapplade vi upp och ut med soptunnan och lite andra sopor. Det råder ju utegångsförbud så inga cykelplongande brevbärare, malu-skrikande (malu=fisk på Sinhala) fiskförsäljare eller julsångstruddeluttande brödbilar får köra på vår lilla gata. Ändå bra att soporna blir hämtade och sedan är dem alltid så trevliga det där gänget. Gäller det inte lite överallt att sopgubbar/gummor alltid är så trevliga? Jag är i alla fall så tacksam över att det fungerar så bra med soporna där vi bor. Jag hann att ta en misslyckad bild på hjältarna men där är dem i alla fall.

Det är konstigt att lämna sitt hem utan att veta när man kommer tillbaka. Lite vemodigt men vi har folk som tittar till huset så ingen fara.

Sedan undrar man vad det är för ett Sverige vi kommer till. Inget är sig likt, folktomt och ödsligt sägs det. Jag funderar också på om jag tillhör en riskgrupp eller inte. Jag har astma så det har egentligen inte med själva lungorna att göra utan luftrören. Har fått dubbla budskap så jag tänker att jag är än så länge i en friskgrupp!

Hade ett snack med polisen igår för vi ville ha ett polistillstånd för att få åka till flygplatsen och för att vår chaufför ska kunna ta sig tillbaka hem. Vi fick besked att komma tillbaka idag när det råder utegångsförbud eftersom att utegångsförbudet ännu inte trätt i kraft. Men det är ju därför vi är här nu! Hej IQ badboll! Hur tänkte du där? Jag svalde all min ilska men tydligen rök det ut lite ur mina öron eftersom polismannen kom efter mig och sa att jag inte skulle vara rädd och att vi alla har bekymmer nu. Det var ju lite som att hälla bensin på eld men jag höll mig sansad och sa bara kort att jag är inte rädd utan arg. Låt mig bara säga så här Sri Lankas poliskår och jag går än så länge inte ihop. Jag hoppas att detta någon gång ska vända och vi kan hitta någon form av förtroende.

Nu hoppas vi att vi kan ta oss ut till flygplatsen utan bekymmer. Enligt information från Svenska ambassaden i Indien så ska det räcka med att visa pass och biljett samt ge en kopia till chauffören. Jag slutar att skriva nu så ska jag försöka uppdatera när vi är på plats på flygplatsen.

Hej så länge!

Gillar

Kommentarer