Bedövande chock

Vi ska precis checka ut och dra vidare från Weligama till Unawathuna och Hikkaduwa. Jag går upp till vårt rum för att packa det sista och BÅ ska betala. Han kommer inte upp och jag väntar. Vilken pratkvarn han är tänker jag och skickar iväg ett sms. Dubbelkollar vårt rum så att vi inte glömt något. Tar min telefon och ser notisen. Fem explosioner på Sri Lanka. Läser snabbt igenom nyheten och springer ner till receptionen.
Där står BÅ tillsammans med irländarna som sköter guesthouset. Dem försöker febrilt att få mer information. 3 kyrkor och 2 lyxhotell.

Vi går upp och sätter oss utanför vårt rum. Jag skriver på fb och instagram att vi är i säkerhet. 6 bomber är det sammanlagt, det är ytterligare ett lyxhotell i Colombo.

Vi inser att en av kyrkorna är St Sebastian i Negombo i närheten av vårt hem. Folk hör av sig från Sverige och Sri Lanka för att kolla att vi är okey. Vi får veta att många dött i Negombo och man skickar fasansfulla bilder.
Vi funderar på om vi ska åka vidare och i så fall hur. Det blir buss och vi gör ett stopp i Unawathuna för att kolla på ett guesthouse. Tv:n står på när vi kommer dit och vi pratar en stund. Vi tittar på rummen och sätter oss. Syskonen till ��garen kommer och vi får en kall dricka. Vi känner samma bedövande chock och sorg.
Vi tar sedan en tuktuk till Hikkaduwa. Tittar för hundrade gången på mobilen och nås av nyheten att en sjunde bomb exploderat. Vad är det som händer? Är det inte över?
En åttonde bomb smäller i Dematagoda och tre poliser dör. En hel övervåning på ett guesthouse totalförstörs av bomben.

Vi anländer till vårt boende. Ägaren försöker att ta reda på om det går att skicka gäster till flygplatsen eller inte. Han välkomnar oss och berättar vem han tror det är som ligger bakom.

SVT ringer till BÅ men han förklarar att vi är inte hemma i Negombo. Vi försöker vila en stund på rummet. Gör fika vi har inte ätit sedan frukost. Hinner prata med vår yngsta dotter innan sociala medier läggs ner. Vi får veta att det råder utegångsförbud från kl18.
Vi behöver gå och äta. Gatorna är så lugna och ödsliga. Vi hittar en restaurang och äter. Pratar med personalen. Jag köper te innan vi går tillbaka hem. Klockan börjar närma sig 18. Affärer är stängda och några enstaka personer är ute.
Nyheter om fler döda och skadade når oss. Vi ringer några vänner i Negombo. Alla mår bra men någon har mist en anhörig. Rädsla, sorg och denna bedövande chock.
Ekot ringer BÅ flera gånger men det är i stort sätt omöjligt att ha en intervju. Det bryts hela tiden. Jag kommer på att det är SM final på radion och sätter på. Underbart att höra något normalt och få tankarna på något annat. En pause och allt känns lite normalt.
Vi sätter oss på balkongen och tänder ljus. Jag tar med en kopp kaffe och en kopp te ut. Vi knaprar på chilijordnötter och diskuterar om morgondagen. Hur gör vi? Kan vi ta oss hem? Rådet vi fått på plats och från Negombo är att stanna kvar i Hikkaduwa.
Frölunda vinner efter en spännande avslutning över Djurgården. Här på Sri Lanka går alla och lägger sig som förlorare. Ingen vinner på det som har hänt. Ingen!

Gillar

Kommentarer

MarbellaTanten
MarbellaTanten,
Usch, så fruktansvärt och chockerande. Tänkte direkt på er och hoppades att ni var/är i liv. Tack gode gud att ni ej var hemma.
Så sorligt och beklagar verkligen allt som hänt. Går knappt att förstå. 😟
nouw.com/marbellatanten
srilankaadventure
srilankaadventure,
Tack för din omtanke fina du! Jag är väldigt tacksam för att vi just då inte var hemma. Nu har vi ändå tagit oss hem och allt har gått bra!
nouw.com/srilankaadventure
MarbellaTanten
MarbellaTanten,
Ja, jag var nog inne och kollade 5 ggr i din blogg den dagen, för att se uppdatering 🙄🤗❤️
nouw.com/marbellatanten
Lena Svensson
,
Annika, så overkligt att ni är mitt i allt som händer. Ber om Guds beskydd över er. Att ni ska höra den helige Ande i varje steg och beslut. Om jag än vandrar i dödsskuggans dal fruktar jag inget ont......
Massa kramar och böner
Lenasrilankaadventure
srilankaadventure,
Ja det är så overkligt! Tack för förbönen och uppmuntran! Betyder så mycket! Vi har tagit oss hem idag utan bekymmer! Nu får vi se vad som händer.
nouw.com/srilankaadventure