Busshotell till Chinnamanur

Klockan är 9 på kvällen och det är dags för oss att hoppa på nattbussen. Det är jag, BÅ och vår vän Emmanuel. Jag passar på att springa på toan innan vi ska åka för jag vet inte när nästa möjlighet blir.
Vi blir avprickade på en lista och får v��ra sängnummer. På vänster sida är det dubbelsängar och på högra enkelsängar. 36 st platser är det i just den här bussen sammanlagt. All inredning går i rostbrunaröda färger och silvermetall
Lite trångt och bökigt innan alla kommer till ro och hittat sina platser.
Vi hamnar på övervåningen och klättrar upp på en liten smal stege. Skorna får vi ta av oss och lämna på golvet. Varje sängplats har en egen filt. För Bås del är sängen lite för kort så jag tar våra ryggsäckar nere vid mina fötter. Sedan är det läggdags.
Trodde vi! Rätt som det var började det att strömma ut förfärlig indisk musik och film. Det är så gälla och höga toner att det är smärtsamt. Högtalaren är dessutom spräckt.

Det är så att alla har var sin tv men ljudet är gemensamt. Vill någon titta på film så får alla höra. Emmanuel försöker att få chauffören att stänga av men han hävdar att några vill titta. Han gör en snabb undersökning och konstatera att ingen vill. Så en sur chaufför får minsann stänga av. Tack!!

Vi är ibland dem sista som kliver av då vi kommit fram till Chinnamanur. Några timmars sömn har det blivit med en kissepause. Det har ju tutats och bromsats men ändå en hyfsad åktur.

Nu börjar en ny dag i Indien! Men först frukost någonstans!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer