Dem är kungar

Magnus Uggla sjunger att man kan vara kung i baren (när man fått lön), i kyrkan talar vi om Jesus som kungars kung och vi har ju självaste Ers Majestät i Stockholm men sen har vi dem som är kungar inom ett område. Några av dem fick vi träffa nu när vi är ute med husbilen.

Vi vaknade upp i Ronnebybrunnsparken och tänkte ta en promenad innan vi skulle fara vidare. Vi ångrade oss ganska snabbt då vädret var bedrövligt. Det blev till att dra vidare till Karlshamn vars namn kommer från, just det, kung Karl X Gustav.

Även i Karlshamn så var det lätt att hitta husbilsparkering alldeles vid vattnet, mitt emot AAK. AAK är ett stort, svensktbaserat, företag som tillverkar vegetabiliska oljor.

Vägga skulle vara ett fint område hade vi hört så vi satte oss på cyklarna och drog iväg. När vi nått Vägga så hände det som inte får hända nämligen punka. Nu visste vi att det gick en fin strandpromenad tillbaka till vår bil och där fick man inte cykla men leda sin cykel gick bra.

Så det blev en mycket fin promenad tillbaka till husbilen fast vi kände oss lite deppiga. Hur skulle vi fixa punkan? Vädret var usch dessutom! Vi bestämde oss för att åka till Hälleviks Camping.

Vi passade på att köpa jordgubbar på en liten gårdsbutik. Där kunde man handla lite av varje som gården producerat. Men jag var ute efter jordgubbar. Vilka jordgubbar alltså! Dem godaste jag ätit på flera år! Mums! Kan väl uttrycka mig så att grabbarna som odlade var kungar på jordgubbar.

Hälleviks Camping har en speciell granne nämligen Strandvallen där allsvenska Mjällby AIF spelar och tränar och hela områdets kungar.

Det var i alla fall en trevlig och mysig camping. Det fanns en jättefin slinga längs med viken som vi passade på att köra lite löpträning på. Men fy bubblan vilken blåst det var på natten.

Nästa dag blev en fixardag då vi behövde hitta en cykelreparatören och dessutom fylla på gas. Jag hade sett en lapp på campingens anslagstavla om en Cykel-Jonny som fixade cyklar. Jag ringde och vi var välkomna på en gång. Nu snackar vi kung. Jonny, den gamle tävlingscyklisten, var en riktig laga-punkteringskung och fixade även lite annat på våra cyklar.1000 tack!

Strax utanför Kristianstad finns Gasolkungen. Vilka proffs! Hjälpte oss att tanka på bara några minuter. Det är så skönt och tacksamt med dem där människorna som är kungar i det dem gör!


Allt blev fixat den här dagen!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer