Den svarta påsen

Det blev ju alldeles försent igår att tala om vad som var i den svarta påsen som följde med mig hela dagen. Påsen är medtagen från Sverige och kommer ifrån en kvinna vid namn Anita. Hon jobbar med ett volontärarbete där flera kvinnor, även män, hjälper till runt om i Småland och säkert på andra platser också. Arbetet gör hon i samarbete med Erikshjälpen och hon är också duktig på att få andra att skänka pengar och material. Kvinnor syr och stickar till detta projekt och det läggs ner mycket tid och kärlek.

I påsen låg ett babypaket som jag ville visa Leads. Paketet delas ut till fattiga familjer med nyfödda bebisar i flera länder redan. Kanske kan det komma till nytta även på Sri Lanka ibland dem fattiga byarna uppe i Nuwara Elyia.

Ett paket består av en babyfilt, 2 gosedjur, 2 skjortor, 1 par shorts, 2 babyshorts, 1 body, tygblöjor, tvättlappar, en stickad tröja med mössa och ett par sockor, 1 handduk och 6 säkerhetsnålar. Mycket av tygerna är från Erikshjälpen liksom gosedjuren.

Vi träffade också Leads för dem behöver få lite input när det gäller att hitta inkomstkällor. Tänk om man kunde starta en secondhand organisation likt Erikshjälpen och med hjälp av saker från Sverige! Problemen är att SL tullen är så genomkorrumperad och också alldeles för höga tullavgifter för secondhand prylar.

Här behövs det ett tryck på politikerna och det ska Leads försöka att göra.

Här kan du få veta mer om Leads http://www.leads.lk

Så nu vet du vad det var i påsen!

Kram Annika


Gillar

Kommentarer