Det blev tyst här

Det blev väldigt tyst här på bloggen och det beror mest på en blandning av att det inte funnits så mycket att skriva om och lite brist på inspiration. Jag tappar stinget lite när jag är hemma i Sverige.

Fast när jag tänker efter så har jag ju en hel del att berätta men behöver nog vara i rätt miljö för att hitta inspiration. Det är jag nu! Sitter utanför vår bungalow på Hotell Dolphin, några km norr om Negombo.

Resan hit gick väldigt bra! Så bra att jag inte riktigt kan fatta det! Men det var hysteriskt stressigt innan dess! Bla så visade sig att vi behövde inresetillstånd och ett annat godkännande från SL:s utrikesdepartement! Vi hade 1 1/2 dag på oss att fixa detta. Riktigt svettigt! Vi kollade med SL ambassaden i Stockholm för 2 veckor sedan och då behövde man inte dessa dokument. Men så av en händelse så fick BÅ veta att saker och ting hade ändrat sig.

Vi reste den här gången från Arlanda så vi tog ett morgontåg från Nässjö med byte i Linköping. Då fick vi åka dubbeldäckare minsann! När vi checkade in på Arlanda så gick vi igenom alla dokument med Qatars personal och sedan flöt resan på. Efter det har vi bara behövt visa vårt vaccinationsbevis och vårt PCR-test, sedan måste man fylla i en hälsodeklaration och det vanliga arrivalcard också. Militären ordnar sedan ett hotellrum och det blev alltså Hotell Dolphin, precis utanför Negombo.

Vi har tagit ett PCR-test här och imorgon får vi svar. Nu hoppas vi att det inte blir något fiffel som vi vet förekommer! Sedan åker vi hem till vårt hus och ska bara vara i några dagar. Det är svårt att få tag på mat så vi ska undersöka lite hur vi ska ordna det. Man ska visst kunna beställa på nätet men det fungerar inte helt bra. Frukt och vatten kan vi handla av vår frukthandlare men det är lite vid sidan om så att säga. Han har ju stängt egentligen. Vi tog med oss lite pulversoppa, nudlar och knäckebröd så vi klarar oss i några dagar.

Nu sitter vi och fikar på knäckebröd med baconost och några Werthers Original. Mat får vi serverat utanför dörren precis som förra gången när vi var i karantän. Lyxigt alltså! Vi både hör och ser havet men får tyvärr inte bada. Vädret är så skönt med mycket moln och lite sol men behaglig temperatur! Vi njuter och den där glädjen och lugnet börjar att komma tillbaka!

Kram Annika


Gillar

Kommentarer

margaretagustafsson,

Så underbart att resan gick bra. Vi har bott på Hotell Dolfin första året vi var i SL. Kom från jaffna dit och kontrasterna blev för stora för mej. Så det blev nästan jobbigt. Men ett fint Hotell. Hoppas att det ordnar sig med matinköp osv. Men skulle inte Look down upphöra den 6 september. Ha det nu så bra. Jag längtar så det gör ont att få komma till SL.

Gud välsigne er i ett arbete. Kram från Maggan o owe 🙏🙏🙏

srilankaadventure
srilankaadventure,

Tack! Lockdown är satt till 13 september.


nouw.com/srilankaadventure