Det där med husbil

Sitter här tidig morgon och skriver med en vacker vy framför mig. En fin havsvik med sina trähus i pastellfärger. Visst det är molnigt, kallt och grått. Ibland tar den intensiva vinden tag i husbilen och vaggar oss. Jag njuter så av att få vara vid havet ändå att vädret är tråkigt.

Det där med husbilsliv är helt okej! Nu är inte vi helt nybörjare då vi kuskat runt både uppåt Norrland, Norge och Nya Zeeland. Jag gillar friheten att åka dit man känner för och vi stannar lite varstans. Ibland parkerar vi för natten på någon avskild plats och ibland blir det camping. Då passar vi på att duscha, fylla vattentanken, tömma avlopp och gråvatten.

Vi har med oss våra cyklar som tagits oss några mil runt på upptäcktsfärder som här i Kristianopel.

I måndags drog vi alltså iväg och då först till Nybro där vi var bjudna på middag. En av våra srilankesiska vänner har sin syster där eller rättare sagt hon har sin pojkvän där men bor själv i Köpenhamn.Det blev mycket srilankaprat och längtan att få åka hem till SL gjorde sig påmind.

Senare på kvällen blev den lilla fiskebyn Kristianopel vår första övernattningssplats. En naturreservatsparkering brevid majsfält? och en lite väg.

På morgonen nästa dag packade vi fikakorgen och cyklade runt i den lilla byn och landskapet runtomkring. Kristianopel är, trots sin våldsamma historia mellan Danmark och Sverige, en mysig plats. Ringmuren, som går att promenera på, ligger längs med havet, beklädd med lavor i vitgula och orangea färger. I den lilla hamnen intog vi fikat under tiden vi betraktade båtlivet.

När sedan regn och åska började närma sig så åkte vi vidare till Torhamn. Väl framme där så dök solen upp och det blev en tur ut till fågelreservatet. Vi hann också med ett dopp i havet på den lilla och trevliga badplatsen i Torhamn.

På kvällen blev det sedan Trummenäs camping. Mycket trevligt ställe med en stor golfbana som granne och även andra sportarenor i närheten. Själva tog vi oss en löprunda och lyckades undvika att få golfbollar i huvudet. Solnedgången var magisk och vi somnade väldigt nöjda på kvällen.


Ha en skön fredag! Kram AnnikaGillar

Kommentarer