Det fina, härliga och vackra

Visst tär det på psyket och visst vill jag "välta en tuktuk" (mitt nya uttryck) i frustration ibland. Men det finns så mycket fint, härligt och vackert att älska i det här landet.

Utsläppta från karantänen så åkte vi in i landet och upp i bergen till Ella. På vägen stannade vi för att äta rotti på en litet familjärt matställe. Flaskorna på bilden innehåller en slags palmhonung och den stora runda kakan är palmsocker. Jättegott till te!

I det här området, Centrala provinsen, finns dem berömda teplantagen. Teplantagen bildar ett speciellt landskap som är så vackert.

I Ella skulle vi besöka ett av våra guesthouse som vår resebyrå jobbar med. Det är en busschaufför som har detta ställe. Vi var här för 9 år sedan och då hade han 3 rum idag har han 24. Hela familjen jobbar på hotellet och han har slutat sitt jobb som chaufför.

Från hotellet kan man se två kända bergstoppar Little Adams Peak (vänstra bilden) och Ella Rock (högra bilden).

Det är alltid så värt att gå upp på morgonen för att möta solen och ta en kopp te/kaffe. Vackert!

Nästa dag var vi inbjudna till ett buddhisttempel för att titta på ett projekt som en god vän till oss har. Runt templet bor ett 40-tal familjer som lever under väldigt svåra förhållanden. Vad som hände den här dagen var att alla barn i byn fick Rs 1000 som sattes in på ett konto. Pengarna har vår vän samlat in. När barnen gått ut skolan så kan dem ta ut pengarna som då vuxit genom räntepengar. Min vän jobbar också för att bygga upp en engelskspråkig skola så att barnen kan lära sig engelska. För att ha en chans att komma någonstans så är engelska jätteviktigt för dem här barnen.

Kul bild på när BÅ presenterar Focus Business School för munken som ansvarar för projektet. En väldigt fin man som vill hjälpa dessa människor.

Nästa natt tillbringade vi i Nuwara Eliya (Nässjö, internt skämt). På vägen dit så passerade vi några elefanter och ett underbart vattenfall. Se du det lilla huset precis bredvid?

I Nuwara Eliya hälsade vi på våran muslimska vän Rahim (King Kong) och ett utav våra guesthouse. Dessutom träffade vi en av våra chaufförer som bjöd oss på middag hemma hos sig. Fantastiskt!

Vi har hittat många härliga människor under åren vi varit här! Lätt att glömma bort!

Det var våran helg det!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer