Det gröna algprojektet i Indien

Vi har förmånen att få vara med och driva ett algprojekt i Indien tillsammans med några indier. Det finns flera ätbara alger och i Sverige tror jag Spirulina är den som folk känner till mest. Då är den som regel i pulverform eller tablettform.

Alger kallas ibland för superfood då det finns så mycket nyttigheter i dem. Dem har en hög proteinhalt och man hoppas att dem i framtiden ska ersätta kött. Omega 3 och antioxidanter är andra näringsämnen som algerna innehåller.

Algerna lever på koldioxid, mineraler och solljus. Det betyder att dem är luftrenare och i vårt projekt räcker inte koldioxiden i luften till utan vi måste ge våra alger extra mat. Framtidens luftreninglungor?

Vi odlar Spirulina men vår huvudalg är Zivo. Zivo används bla i en del länder som djurfoder. Vår produktion kommer att gå till kycklingfoderi USA. När man ger djur alger så behöver man inte ge dem antibiotika.

Projektet är alltså fortfarande i en uppbyggnadsfas där vi odlar och utökar algpoolerna steg för steg. Från små till stora pooler.Ju mer det växer till desto mer arbetare behöver vi. Många jobb är väldigt enkla och man behöver inte någon utbildning. Vi hoppas att vi ska kunna anställa 100 st inom kort.

Dessa två bassänger är spirulina alger.

Vi brinner för att skapa arbeten för dem fattiga i detta område och ge dem hopp för framtiden. Mycket återstår att göra och inget ges gratis här. Så mycket tid och tålamod krävs för att hitta dokument och tillstånd osv. Vi vägrar dessutom att ge mutor så då kan saker ta ännu längre tid.

Tack för att du tog dig tid att läsa! Jag ska försöka ge information lite hur allt utvecklar sig!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer