Midsommar och annat firande

Jag ligger i det brunbrända, nersuttna gräset och tårarna rinner ner på min rosa handduk. Jag har mina grönblåa plattanhörlurar på mig och har precis lyssnat på Pär Lernströms program Sommar i P1. Oj vad slutet av programmet drabbade mig! Så fint, starkt och när Pärs röst spricker och darrar så kan jag inte hålla emot tårarna. Han pratar om stunden då han förlät någon i sin närhet och efter det sin tacksamhet till dem som alltid funnits där i hans liv. Fint! Jag fylls själv av tacksamhet över alla fina människor jag har i mitt liv och samtidigt försöker jag att skärpa till mig och plocka ihop mina saker jag haft på stranden. Ner med allt i min blåa pack-kasse från Indien. Skulle någon fråga hur det är fatt så säger jag bara att jag är allergisk tänker jag.

Det är sommar och jag är i Sverige. Midsommar har passerat i det allra ljuvligaste väder och jag har försökt att ligga på stranden någon liten stund varje dag när solen har stekt. Jag har hunnit att lyssna på alla Spanarna programmen men nu har dem tagit sommarlov. Istället så blir det Sommar i P1 som kommer att lyssnas på när det passar.


Midsommarafton firade vi på Nyhem med fam Enqvist och sedan på midsommardagen, då även Viola hade anslutet sig till sin klan, blev det grillning, fiske och bad i vassen. Ellen spillrans naken och jag iklädd bh och trosor mitt i den småländska djungeln. Befriande!

Vi skulle inte ha varit här utan på Sri Lanka men eftersom läget är så allvarligt så väntar vi i några veckor till. Landet är helt utan bränsle just nu. Det är endast ambulanser och andra viktiga fordon som har tillgång till bränsle. Maten håller på att ta slut liksom gas, fotogen och strömavbrotten fortsätter. Så vi väntar och längtar!

Idag har vi varit på ortopeden med min svärmor som fick ta av gipset på sin arm. Allt har gått bra och hon var så glad. Midsommar hade dem tydligen firat på ortopeden också haha!

Fira att Göta blivit av med gipset ville vi också göra så vi drog till Eksjö Camping och åt dagens lunch. Det blev en av mina favoriträtter, kålpudding!

Sedan for vi hem till Sävsjö och väl hemkommen så tog vi oss en tupplur BÅ och jag. Mitt på ljusna dagen! Men sen fick vi sparka igång oss igen och BÅ åkte till Värnamo för att göra massa ärenden och jag satte igång med lite städning. Började också att rensa bilder i min mobil och hittade den här bilden.

Den är ifrån Nävelsjös marknad där jag stod och sålde Ceylon Designs produkter. Bredvid oss var det ett chokladhjul och jag fick halva min familj att spela. Kan säga att vi livade upp hela marknaden! Som ni ser är Chenuka i Sverige men mer om det en annan gång.

Dags för gymmet!

Kram Annika

Gillar