Smarta damer med finess

Idag har jag fått en önskan uppfylld! Det började faktiskt med att jag blev lite avensjuk på Gudrun och hennes väninna. Dem verkade ha det så mysigt och trevligt! Så då bestämmande jag mig att när jag kommer hem till Sverige så ska jag haka på dem där damerna en morgon och idag gick önskan i uppfyllelse.

Gudrun är en häftig pingla må jag säga och väldigt trivsam att vara med! Det är inga krusiduller utan ja är ja och nej är nej! Det gillar jag! En annan sida som är så fin hos henne är hennes stora hjärta för andra människor runt om sig och i hennes hjärta finns också Sri Lanka. Hon har rest i många år dit och samlar in pengar i Sverige som hon sedan använder på olika sätt för att hjälpa srilankeser. Igår och idag kan du läsa på hennes fb om matutdelningen som hennes medarbetare ordnat. Så fantastiskt!

Det blåste väldans när Gudrun och jag klev ut ur bilen och stod och väntade på Christina, Gudruns väninna som skulle komma på cykel. Vi skulle gå på naturstigen Nifsarpsmaden i Kvarnarp strax utanför Eksjö. Damerna med stavar och jag utan.

Kvarnen kom vi till nästan direkt och där var det väldigt lite vatten. Knappt ingen fors alls.

Sedan fortsatte vi genom skogen, mest löv, och passerade små träbroar ända tills vi kom fram till ett stort majsfält. Bredvid där fanns en lite rastplats, väl dold och där brukar damerna ta fikarast ibland men inte idag.

Sedan följde vi majsfältet och fortsatte ända till vår fika plats nämligen Fobo:s Trädgård.

Det här med fika har Gudrun och Christina tagit till en högre nivå och finess. Smarta nog så har dem tagit med sig våtservetter för att torka bort fågelskit och annat på bordet, dessutom för att tvätta av händerna. Sedan är det dags att lägga den rutiga duken på bordet innan man packar upp matsäcken. Alltså så trevligt!

På bilden så sitter vi under boken och fikar, var och en med sitt, och dem berättar en massa om trädgården som omger oss.

Det var så vackert med alla blommor och växter runt om oss. Vi var tvungna att ta oss en titt innan vi gick till bilen och naturligtvis skriva i Trädgårdsföreningens gästbok.

Så roligt att förskolor har några land där.

Den här skylten är ju också härlig!

Var ju tvungen att ta en selfie innan vi sa hejdå.

Gudrun och Christina började med sina promenader under coronan för att få komma ut och röra på sig och dessutom träffas. Dem tog något negativt och gjorde något positivt med det! För mig är dem föredömen som också gjorde det till något festligt och roligt!

Det glädje naturligtvis mitt idrottslärarhjärta enormt mycket och det är min filosofi när det gäller träning och rörelse. Låt det var roligt, trevligt och positivt!

Min önskan blev uppfylld och det var så där härligt som jag trodde fast bättre!

Tack Gudrun och Christina! Ni är bäst!

Kram Annika


Gillar