Räkor, frukt och strömavbrott

Det låg en tjock rökelsedoft där vi klev av mitt i marknaden i Colombo. Det hade regnat tidigare på morgonen och sakta så plockade marknadsknallarna upp sina grönsaker och annat som skulle säljas under dagen. Bussturen var en speciell upplevelse med några stop på motorvägen och en mer skuttande framfart. Troligtvis berodde denna konstiga motorkrångel av att bussen gick på fotogen och inte diesel. What to do? Fram kom vi ju i alla fall.

Tänk att det alltid ska vara så knepigt med jet lagen. Jag är alldeles upp och ner. Sitter på kontoret i Colombo och jag är så trött. Nu har vi inte någon stress utan dagarna får bli som dem bli.

Vi liksom tråcklar oss igenom dagarna då det är strömavbrott i mindre perioder. Denna vecka har vi två tillfällen på kvällarna. Informationen får genom en app så vi försöker planera efter den.

Det är fruktansvärda köer till bensinstationerna och maten har dubblats i pris. Man får tanka enligt ett schema och det skickas ut ett sms med en QR kod. 20 l i veckan får en bil tanka upp, 5 liter en tuktuk och 4 l en motorcykel. Det innebär till exempel att en tuktuk chaufför hellre säljer sin pott på svarta marknaden där han kan tjäna mer än om han körde sin tuktuk. En hel del tomma hyllor i butikerna men det absolut nödvändiga finns. Bussar och tåg fungerar hyfsat men har också gått upp i pris

Det finns en liten positiv sida av det hela men det är ur mitt själviska perspektiv. Det är mindre trafik, fler cyklar och går. Överhuvudtaget så är det mindre folk ute och rör sig vilket gör det lättare att ta sig fram på cykel.

Idag jobbar jag med Ceylon Design och Bå med Digital Living. Så jag har jagat paket och, "prisa Gud", jag har hittat dem! Nya scrunchies och fina örhängen i ursnygga färger! Bilden är ifrån företaget som levererar paket och jag sitter och väntar.

Vi har fått massor av frukt från en vän och häromdagen fick vi runt 1 kg stora räkor. Gårdagens göra var att koka räkorna i salt och vatten sedan kvickt in i frysen. Tänk vad mycket gått som går att göra med dem!!!

En sak som är sååååå twistad är att våran medarbetare Chenuka är i Sverige, i Sävsjö i skrivandets stund, och vi är här. Igår fick jag guida honom på Klingan, ICA, så att han kunde handla lite mat. Idag lär jag honom tvättmaskinen. 1:a september åker han hem till Sri Lanka.

Ikväll ska vi gå och äta på ett av finhotellen i Colombo. Det är ett tack från en person som vi har hjälpt. Ser fram emot detta!

Kram Annika

Gillar