Lugnt och skönt

När man numera får kalla sig tedrickare kan det ibland uppstå små praktiska problem. Jag mesar inte utan ska ha en stor mugg med hett vatten och ett gott te i påse eller löst vid frukosten. Det första jag gör på morgonen är att hälla upp i koppen och låta det svalna något tills jag ätit upp den andra frukostmaten. Idag glömde jag det vilket innebar att när jag var helt klar med att ha packat och redo för att åka så var teet alldeles för varmt. Dessutom stod BÅ och stampade och ville iväg. Då kom jag ihåg min fina present från Emma med bla take away mugg så den kom till användning idag. Lite trixigt med mask men den fick jag ha under hakan! Kändes lite som att vara med i en film när vi cyklade till kontoret, glidandes fram i vacker morgonsol hälsandes några "goodmornings".

Helgen var så skön utan något inbokat och, hör och häpna, utan strömavbrott! Det har inte hänt sedan 2 april! Det blev lite tvätt, och jag städade ur ett köksskåp. Lite mysfika så klart, tittade lite på film och så har jag en sak som jag behövde fundera på. Jag har fått ett litet erbjudande om jobb men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Svårt.

I lördags var vi på The Jaadi med Zuranga, Inoka och Zurangas systerson. Cinnamon Grand i all ära men jag känner mig mer bekväm i den här miljön. Enklare, avslappnat och lite ruffigt. God mat också! fried rice och kottu med parata!

Eftersom det har regnat och fyllt på med vatten så har vi bara en timmes strömavbrott per dag fram till onsdag. Samma på kontoret här i Negombo.

Enligt flera så verkar det som att gasproblemet är löst och fungerar som vanligt, naturligtvis med högre pris än innan. Nu slipper srilankeserna att köa för det i alla fall.

Söndagsfikat var lite rökigt men våra grannar är så fina och snälla! Vår trädgårdsmästare, Nimal, var och donade. Han ansade vårt mangoträd rejält!

I söndags blev det en löprunda i parken med homecomming fotografering mitt i spåret.

Helgens stora nyhet var leoparden som ramlade igenom taket hos en familj när den jagade en hund. Man dödade den inte utan man lät djurräddare ta hand om den och släppte den ut i frihet.

Ha en schöön vecka!

Kram Annika

Gillar