Byggnader, drakfrukt och k(o)-bry

Egentligen så händer det mycket i våra liv men det som var så unikt i början har nu blivit vardag. Jag gillar det faktiskt! Det känns skönt att vi hittat lite arbetsrutiner, att varje morgon tjoa "Good morning" till vår frukthandlare, komma till kontoret, ha fika pause osv. Det är så schönt tycker jag!

Vi fortsätter att titta på hus och upptäcker ibland lite speciella saker. Som det här. Ett drakfruktsträd i blom och snart dags för skörd.

Vi cyklar ju mycket och i lördags efter en husvisning åkte vi på cornflakesjakt. BÅ vill helst ha Kelloggs och det är ju importvara så det är slut lite överallt. Men vi hittade ett paket! Vad jag skulle berätta egentligen var att man ser på några platser nedbrända hus och restauranger. Det är efter upploppen tidigare i juli. Här är bilder på en av dem finaste restaurangerna Negombo. Totalt utbränd! Bedrövligt med tanke på hur många som jobbade här! Vad tillförde det?

Igår, söndag, så blev det en cykeltur till kyrkan på 8 km enkel väg. Kyrkan vi brukar gå till har byggt ett pampigt hus, sk the Miracle Dome. Tanken är att man ska kunna hyra ut den till konserter och konferenser och den ligger nära flygplatsen. Pampigt så det förslår! Den är fortfarande under uppbyggnad men det går att använda den till kyrksal. Formen är som en halv citron men det kunde jag inte ta kort på. Här är en film om ni vill se bättre!

https://www.youtube.com/watch?v=6qJYFy3sDE4

Det var en härlig cykeltur då den gick lite mer på landsorten än i stan. Vi passerade fruktstånd, floder, och kossor. Ser ni kossgänget på höger sida och mopedisten?

Helt plötsligt så fick kossorna syn på något väldigt smaskigt på andra sidan vägen och rusade över vägen utan att se sig för! Smack rätt in i mopedisten! Rackarns kor!

K(o)-bry som mina döttrar sa när dem var coola tonåringar. Verkade som att gräset var godare på andra sidan i alla fall! Väldigt nöjda kossor!

På vägen hem så blev det fikapaus!

Inköp av mangosteen och mango blev det också!

Passerade en bröllopsbutik också, så där mitt i allt! Kolla den blåa i mitten! Tänk att få glida omkring i den! Ja, ja vad är väl en bal på slottet!

Här är en som står och säljer palmyrafrukt. Syns lite dåligt på bilden men den liknar en stor svart kastanj och ska var väldigt god. Någon som smakat?

Det var vår helg! Ha en skön vecka!

Kram Annika

Gillar