Missförstånd och vaniljkyssar kryddar våra dagar

Småregnar här idag lite till och från. Skönt! idag, lördag, så hoppas jag att det inte ska hända så mycket. Det är i alla fall vår plan.

Bå kämpar på med vårt visum och alla dokument som ska in för att vi ska få the recommendation letter och det är alltid en kamp. Själv ska jobba med Ceylon Design idag.

Våra dagar kryddas alltid med några missförstånd som beror på kulturkrockar och brist på kommunikation. Det här hände oss i tisdags.

Vi ville ha fiber indraget till vårt kontor i Negombo och vi fick då ett samtal från företaget som installerar. De frågade om det var möjligt att komma runt 18-tiden och jobba till 22 då allt skulle bli klart. Vi sa ja men berättade att det kommer att vara strömavbrott under en stund på kvällen. Inga problem utan de skulle komma.

Jaja mensan ett gäng på fyra personer kom varav tre följde med upp till kontoret och började greja och borra.

Efter 10 min gick strömmen och allt blev beckmörkt. Då försvann även grabbarna och lämnade alla sina grejor inklusive sin bil. Sa inget så vi tänkte att dem kanske har tagit sig en fikapaus eller käk någonstans.

Vi satt och jobbade och strömmen kom tillbaka runt 19:30. När klockan blev 21 så var vi lika övergivna som innan och vi bestämde oss för att åka hem. Så konstigt att dem inte kom tillbaka när strömmen kom tänkte vi.

När vi stängde ytterdörren och tagit av oss cykelhjälmarna så ringde det och det var vårt lilla fibergäng. Dem undrade vad vi var. Vi skulle ju var på kontoret till kl22 ju! Då visade det sig att när strömmen gick så tog dem sig till andra ändan av fibern och fixade. Vi som trodde att dem gått för dagen eftersom dem inte dök upp när strömmen kom. Runt kl 23 var allt klart i alla fall. Synd om BÅ bara som fick cykla hela vägen fram och tillbaka. Så det kan bli!

Annars så flyter det på rätt bra för oss. Vi var i Colombo i torsdags för att fixa lite dokument och besöka kontoret. Här är vi och letar rapporter som ska finnas med i ansökan.

Vi passade på att ta en riktigt fiiinfika på Waters Edge. Vilket ställe! Kyssar i olika smaker i glasburkar, goda smyckade bakelser mmmm. Caféet har dessutom en avdelning med smycken. Vilken kombo!

Vi springer i parken med det icke så tilltalande namnet Rajapaksa Park och häromdagen var himlen magisk. Så vackert eldröd! Mitt mål just nu är att orka springa 5 km utan att gå men än så länge blir det en mix av gång och jogg, enligt ett schema.

Ha en skön lördag!

Kram Annika


Gillar