Bråkar och kokar av ilska

Jag hade ju tänkt att skriva igår men jag var på så dåligt humör och helt slut efter alla känslor som väcktes. Det började redan på morgonen då jag skulle öppna två bankkonto, ett med kort kopplat och ett utan. Dem skulle då ha alla möjliga dokument exempelvis bevis på att jag bodde i Negombo på given adress. Nu är det BÅ som står på hyresavtalet och jag har bevittnat. Så det godkände inte banken, utan då ville dem ha ett bevis på att vi var gifta. Nu har vi både företagskonto och BÅ har andra konton på bankenså vi är inte okända för banken. Tack och lov så har BÅ så många dokument uppladdade så han kunde skicka ett dokument som visar att jag är "director" på swedlanka så då var allt frid och fröjd. Allt ordnade sig och alla var nöjda och glada!

Sedan kom det som upptog hela min dag igår nämligen Malmö förvaltningsrätt, Migrationsverket och gränspolisen. Chenuka ska åka hem på torsdag och vår fråga var om han behövde ett utresebevis. I somras sökte han förlängd vistelse i Sverige och fick avslag, vilket vi överklagade till Förvaltningsrätten. I avslaget fick vi ett utreserbevis som skulle lämnas hos gränspolisen men eftersom vi överklagat så stämmer ju inte datumen på beviset för Chenuka. Under tiden man väntar på beslutet från förvaltningsrätten så har han rätt att vara i landet. Jag tog kontakt med förvaltningsrätten som sa att dem skickat sin dom till vår brevlåda i Sävsjö och jag försökte förklara för denna människa att vi inte fått något. Tillslut sa jag bara VAD ÄR DET SOM DU INTE FÖRSTÅR! Då säger hon att jag har skickat en påminnelse idag! Vad är det som säger att den ska komma fram? Tillsist så skickade hon domen i mail och vi kunde bekräfta att vi mottagit den. Domen var negativ och då hade Chenuka 3 veckor på sig att lämna landet. Dem behövde inte heller någon bekräftelse att han lämnat landet utan det skulle Migrationsverket tala om.

Timmar försökte jag komma i kontakt med Migrationsverket och fick tillslut veta att dem heller inte behövde något utresebevis. Vilket dem alltså har skickat med innan i sitt beslut där det klart och tydligt står att det behövs. Men du kan ju ringa till gränspolisen och höra om dem behöver något fick jag till svar.

Tack och lov fick jag prata med en vettig människa hos polisen som förklarade hur allt kommer att gå till. I Chenukas pass så ser det ut som att han är i Sverige olagligt eftersom hans visum gått ut. Han kommer att förhöras och polisen måste kontakta båda myndigheter som jag pratade med igår. Dem har inget gemensam registrering eller något samarbete utan det blir en utredning. Chenuka har alla papper nu som han behöver så att han kan visa sin överklagan osv. Förhöret kan ta upp till 1 1/2 h så nu hoppas vi att dem hinner bli klara så att han inte missar flyget.

Jag var helt slut i går och så arg att jag nästan började gråta. Det är ju inte ett mobilabonnemang jag har ringt om utan en människa! Jag tänker på dem som kommer till Sverige med ett fruktansvärt trauma med sig och trasiga inombords och kanske ensamma. Hur ska dem orka och hur ska dem förstå hela den här karusellen? Chenuka är ju på semester och ska åka hem och börja jobba på måndag så det är ingen fara för hans liv.

Migrationsverket och vårt system när det gäller invandring har ju totalt kollapsat och är ett gigantiskt misslyckande!! Vi har fått så många olika besked och rena lögner under den här tiden att det är makalöst. Mitt bästa råd är att alltid spela in samtalen med dessa myndigheter! Ha med vittnen i förhör osv. Hur kan vi i Sverige sköta detta så obegripligt dåligt?!

Förlåt men jag behövde skriva av mig. Ska berätta lite roligare saker imorgon! Jag har ju fått jobb!

Kram Annika


Gillar