Ta var på den tid du har

De sista 2,3 veckorna så är det som om vi mött ett återkommande tema nämligen "ta var på den tid du/ni har". Både BÅ och jag har sagt till varandra att vi måste vara mer rädda om den tid vi har. Många projekt, idéer, företag och annat ligger framför oss i höst och nu börjar det att dra ihop sig. Hur kan vi göra allt på ett bra sätt och inte bränna ut oss? Hur kan vi förbereda, utveckla och vara effektiva utan att tappa bort vårt hjärta i det vi gör? Vi vill inte slarva bort dem dagar som finns bestämda åt oss.

En man vi känner och fler med oss var med i en svår motorcykelolycka för två veckor sedan och ligger nu i respirator. En man som inte på långa vägar är klar med sitt lopp, sitt liv, utan har mycket kvar att göra. Men visst får man sig en tankeställare hur skört livet kan vara och att vi inte vet hur mycket tid vi har. Men jag vill göra det allra bästa av den tid jag har fått.

I fredag satt vi och pratade på ett kontor och mannen bakom skrivbordet frågade lite om vår familj. Automatiskt så frågar man ju samma frågor tillbaka. Då berättade mannen att han förlorade sin fru och sin 10-åriga dotter i terrorattacken här i Negombo. Det var ju påsk och hans familj var på gudstjänst för att fira. Det var i slutet av gudstjänsten och hans fru bad honom att gå och hämta bilen så han gick iväg. Han hann till parkeringen innan bomben exploderade och tog hans familj. Jag blev så otroligt berörd av hans berättelse och det enda jag tänkte var att hans fru räddade hans liv genom att be honom hämta bilen. Han berättade om sin svåra tid tillbaka och han har insett att han fick som en andra chans. Nu vill han ta vara på varenda dag han har fått.

Idag räknas det röster och på onsdag får vi veta hur det går i valet. Fyra år ska några bära ansvar för vårt land Sverige hoppas att dem använder tiden väl och ta vara på den.

För vår del börjar en ny jobbvecka och det är nu som allt drar igång med en högre växel. Boende har vi nu hittat till våra fyra svenskar som kommer ner till oss för att hjälpa till i 6 månader. Allt med det görs klart i helgen hoppas vi.Till veckan blir det läkarundersökning för vårt visum och förhoppningsvis får vi vårt rekommendations brev så att vi kan söka vårt visum. En svensk och hans dotter kommer denna veckan också. Oscar och Tyra blir först ut av många som ska ner av olika anledningar.

Ha en bra vecka och ta vara på varje dag!

Kram Annika

Gillar