En käftsmäll jag reser mig sakta upp ifrån

Förra veckan så blev jag tvungen att åka in till sjukhuset här i Negombo. Jag hade haft några utslag på magen och en av prickarna ville inte läka sig utan blev bara större, rödare och ömmare.

I väntrummet kunde man följa på tv cricketspelareauktion.

Jag träffade först en läkare och vi bestämde att bölden måste öppnas upp så jag skickades vidare till en kirurgläkare. Det hela slutade med att jag fick genomföra en operation med lokalbedövning och man öppnade upp ett snitt i bölden och gjorde även stick på 3 ställen till. Jag fick antibiotika och smärtstillande tabletter och skulle tillbaka för omläggning ett par dar senare.

På natten sedan så fick jag hög feber trots att jag tog febernedsättande piller. Det blev två tuffa dygn innan febern började ge med sig. Usch!

Inte mitt piggaste jag i söndags men en av lapparna är nu borta. Så lite mindre tejpad nu!

I söndags var jag tillbaka för omläggning och allt såg bra ut även om jag själv mådde pyton. Jag var öm i musklerna och lederna, hade lite feber, svårt att äta, illamående och tryck i skallen. Fick mer smärtstillande tabletter och skulle komma tillbaka två dagar senare.

Min fina man på ett väldigt speciellt apotek där du kan handla hundleksaker och oliver, förutom medicin.

Så igår var jag tillbaka och träffade kirurgläkaren som tittade på mina provsvar och kollade såret dvs grötade runt med pekfingret i såret och tryckte runt om. No mercy där inte! Han konstaterade att hade jag varit ung så hade såret varit snabbare läkt. Jaha?Tack för det!

Vidare konstaterade han att jag fått en allvarlig stafylokockerinfektion och hade vi varit i England så hade han isolerat mig. Eftersom sjukhuset väntrum är en olämplig plats för mig att vara på med all blandning av barskelusker så gav läkaren min man lite instruktioner om hur såret ska rengöras. Jag fick ny sorts antibiotika och fick order om att äta upp mig.

Japp så är läget nu! Min man ska lägga om såret och jag ska hålla mig lite isolerad ett tag. Jag mår lite bättre varje dag, ingen feber och jag har kommit igång med att kunna äta ordentligt. Jag dricker lite extra vätskeersättning och behöver nästan inga värktabletter.

Jag försöker att gå upp lite och greja med något men orkar bara en liten stund sedan behöver jag vila lite. Försöker att fördriva tiden med att tittar på film eller lyssna på radion, läser och sover. Är periodvis frustrerad och uttråkad!

Nu går det i alla fall åt rätt håll och jag ser fram emot helgen. Då hoppas jag att vi ska kunna klä granen och göra knäck. Mer julstress än så har vi inte här nere å det är ju skönt! Hoppas att ni mår bra och inte stressar ihjäl er!

Kram Annika


Gillar

Kommentarer

Lena
,
Åh Annika, var rädd om dej😘😘😘Ber🙏🙏🙏
srilankaadventure
srilankaadventure,
Tack så mycket! God jul på er hela gänget!
nouw.com/srilankaadventure
Malin
,
Men åh😢 stackare!! styrkekramar till dig och önskar er en riktigt god jul
srilankaadventure
srilankaadventure,
Detsamma till er och tack för kramarna!
nouw.com/srilankaadventure