Familjen Åström och vi är i Dambulla

Då har första dagen gått på vår rundtur med familjen Åström och vi har haft så kul! Familjen Åström består av mamma Emma, pappa Johan, Alexandra, Hanna, Sara, Simon och lille Samuel. Dem kommer från en av öarna i Göteborgs skärgård och förutom sin packning så har dem också tagit med sig sin göteborgsk humor. Haha! Underbart!

Vi kuskar runt i en van som har gått om utrymme och plats för 10 pers + chauffören. Vi har dessutom två barnstolar som vi köpt in i Sverige från Biltema för att alla ska få det så bekvämt och säkert som möjligt. Vanen är utrustad med wifi och AC så alla är nöjda.

Efter ca 1 h och 45 min stannade vi för ett fika/frukoststopp och toabesök strax utanför Kurunegala.

Vidare fortsatte vår resa mot Dambulla och vårt första äventyr nämligen Village tour. Village touren är ett sätt att visa upp hur man levde förr och till viss del gör än idag. Några stod och väntade på oss och nä dem var inte tjurskalliga ( förlåt men inte mitt skämt).

Village touren började med att vi åkte oxkärra för att sedan ta båten över sjön. Spännande och roligt tyckte alla!

Sedan kom vi till själva hyddan där vi skulle hjälpa till med att laga mat. Vi fick pröva på allt möjligt och smaka på olika saker.

Vi fick bla riva kokos, se hur man utvinner riset ur sitt skal och mala mjöl. Att själva få testa på är ju ett nöje.

Sedan dukades det fram en good lunch med olika srilankesiska rätter. Sååååå gott!

Mätta och belåtna blev vi sedan upphämtade av tuktuks som vi faktiskt fick testa på att köra. Nu är vi på hotellet och vi ska strax åka och äta middag någonstans efter bad i poolen.

Ha en skön onsdag!

Kram från oss

Gillar

Kommentarer