Fyrverkeri, fest och lyx

Nu är vi tillbaka i Negombo efter 6 dagar i Chennai i Indien. Vi tillbringade i stort sett alla timmar på detta femstjärniga hotell, Le Royal Méridien och det hade jag inget emot. I vanliga fall så kanske vi bor där en natt eftersom det är dyrt men när dem erbjuder under halva priset så slog vi till och det visade sig vara klokt.

Innan jag åkte till Indien så satte jag och Fatima igång vårt kvinnoprojekt och secondhand affären som Fatima har öppnat. Allt går inte så lätt exempelvis så finns det en rädsla att det ska finnas coronasmitta ibland kläderna och det gör att vi startar bara med en kvinna till att börja med. Eventuellt en kvinna till som är ivrig att komma igång. Secondhand affären går ändå bra och nästa lördag ska vi utvärdera dem första veckorna. Glöm inte att samla ihop dina sommarkläder och förvara dem så kommer jag att meddela när nästa insamling ska bli.

Har också hunnit att köpa nya produkter till Ceylon Design. Redan nu har vi fina nyheter på webbshoppen och mer är påväg in. Ser också fram emot att åka på julmarknader och sälja. Det känns väldigt meningsfullt att jobba med detta för att jag vet att det ger en inkomst till en kvinnlig företagare och hennes familj.

Åh titta här! Nu har vi en skylt så nu kan du hitta vårt kontor i Negombo!

I Chennai och över hela Indien så firade man Diwali (deepavali), en ljusfest som firas av flera religioner men främst hinduer.

"I hus, gårdar och butiker tänds ljus och tända ljus placeras i floderna. Budskapet är att det goda segrar över det onda. Under högtiden passar släktingar på att hälsa på hos varandra, gåvor delas ut och olika maträtter serveras. Tillsammans sjunger och dansar man och fyrverkerier avfyras för att driva bort illvilliga krafter." Wikipedia

Hela Chennai var insvept i en dimma och det luktade krut av alla fyrverkerier. Vi passade på att åka ner till havet, tyvärr lite väl sent men lite fest var kvar.

Under natten som gick så startade man upp ett buddistiskt firande en Pehera av något slag. Kan höra ihop med Diwali också men har inte fått någon riktig info. Det innebär i alla fall att klockan fyra på natten så börjar man smälla fyrverkerier och smällare, det beds i templet och det är en mindre dansparad. Inga elefanter. Inte mycket sömn för vår del då vi bor nära två tempel haha.

Gillar