Hus och hem

Almanackan var fortfarande på mars 2020, köksklockan hade stannat och på bordet låg en stor hög med post när vi öppnade dörren till vårt hem. 22 mars lämnade vi huset i all hast utan att veta om vi skulle få åka till Sverige eller inte. Då var det utegångsförbud i hela Negombo som, visade sig senare, skulle hålla i sig i 68 dagar till.

Mangoträdet har vuxit och blommar för fullt så i år borde vi få mango. I krukorna är det numera maniok (casava) och currylöv (närmast i bild). Vår trädgårdsmästare har kommit och tagit hand om vår lilla trädgård och likaså vår städerska.

Huset är i gott skick och inga ormar än så länge. Det vi jagar just nu är små spindlar som levt loppan på allt. Vi har börjat att storstäda från tak till golv och det tar tid. Alla kläder och textiler luktar lite unket men inget mögel tack och lov!

Allt är nästan som vanligt förutom att ansiktsmask är ett måste när du är ute och rör dig. Lite mindre trafik och några affärer är stängda. Samtidigt har det poppat upp nya. Skolorna är stängda här i Negombo så det gör att trafiken är mindre.

Igår kväll tog vi och cyklade ner till havet! Så underbart! Jag älskar Negombo beach! Det är absolut inte den finaste stranden på Sri Lanka men det är liksom min på någotvis. Sitta här och titta på vågorna ger mig lugn.

Nu ska vi strax åka in till Colombo för ett möte och imorgon drar vi till bergen och vårat hotell!

Ha det så gott!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer