Icke normal vardag

359 människor har fått sätta livet till. Många är barn. Vi har fått se bilder från gudstjänsten i Batticaloa. Barnen dansar, sjunger och lyfter sina händer. Dem vet inte om vad som ska hända. Dem är bara helt oskyldiga barn som denna vidriga ondska tagit sig rätt att döda. En av självmordsbombarna var fyrabarnspappa. Han var en PAPPA, någon som ska skydda barn, inte döda dem!

Vi vaknar ganska tidigt båda två men ingen av oss känner för att kliva upp och göra frukost. Vi börjar istället leta efter SVTs inslag för att se om våra vänner har varit med. Vi ser på inslaget om Sri Lanka och Chammy är med några sekunder. Hon och hennes man har sin lilla fruktaffär. Så många av deras kunder och vänner finns ibland de omkomna. Dem har många begravningar att gå på i dessa dagar. Ser också att BÅ är med i ett inslag på SVTs app.

Jag gör frukost och känner en tacksamhet att jag kan ställa fram vårt vardagsporslin. Jag hör att grannen på baksidan har börjat snickra på sitt hus. Lite vardagsljud så skönt! Det är som att själen måste hitta allt det där vardagliga igen för att känna ett visst lugn och trygghet.

Det ringer och vi ringer lite samtal för att besluta om hur vi ska göra med dem inplanerade FBS aktiviteterna. Vi bestämmer att vi ställer in allt denna veckan.

Vi ger oss ut för vi behöver lite småsaker. När vi kommer ut så ser vi att det är ännu mer poliser, soldater och fordon. Det stoppas bilar och jag blir på helspänn. Vad är på gång? Har vi missat något?

Vi går till affären som nästan är folktom, handlar det vi behöver och är påväg tillbaka. Lite mer trafik idag men väldigt mycket tungt beväpnade poliser och soldater överallt. Vi får röd gubbe och måste vänta. Mitt emot oss står en militärbil. Så ser jag dem, sopgubbarna med sin traktor. Jag blir nästan tårögd. Dem jobbar på som vanligt, vilka grabbar!

När vi svänger runt hörnet, in på gatan nedanför vårt hus, lägger jag märke till en polisjeep med två civilklädda killar, omgivna av poliser. Har dem haffat några här hos oss? Vi går in till fruktaffären för att visa Chammy att hon varit med på tv. Vi blir bjudna på juice. Vi får berättat för oss att man tagit två killar för att dem bar på var sin pistol. Dem har också hittat en bomb i Katana några km bort som polisen desarmerat. Ett rykte har nått oss att en bomb hittats i klocktornet mitt i Negombo men ingen annan har hört det så troligtvis inte sant.

Ytterliggare en eftermiddag går och det blir kväll. Jag gör inte så mycket, bara det nödvändigaste. Jag kör ett litet träningspass, duschar och läser lite bloggar. Utegångsförbud mellan 21-04 gäller.

Så konstiga dagar vi lever i! Vi försöker i alla fall att skapa någon form av vardag.

Kram Annika

Gillar

Kommentarer