Jordgubbar, rosor och en räkmacka

Här sitter vi och käkar räkmackor på Arlanda. Vi firar att vi återigen fått hjälp från ovan och tagit oss hem till Sverige i all hast. Bilden är från igår, fredag, så när jag skriver detta så är vi i Sävsjö och vårat lilla kryp in.

I måndags kväll fick vi besked att Dubai skulle stänga sin flygplats gentemot Sri Lanka, Indien och Bangladesh from onsdag kväll. Emirates sista flyg skulle gå onsdag kväll. Vårt plan som skulle gå nästa vecka blev inställt och jag kände bara ett enda stort NEJ! Jag vet att börja dem att stänga flygplatser och ställa in flyg så blir vi kvar här länge. Det ville inte jag av flera skäl bla skulle jag och Olivia starta upp våran webbshop och många varor hade jag hos mig.

Jag kände direkt att här behöver vi bönestöd så jag kontaktade några snabbt. Min mobil var jätte konstig men meddelandet gick fram till några i alla fall.

Tanken var att redan på kvällen kunna ta ett PCR-test och försöka boka biljetter för onsdag kväll. Inget av det gick att ordna. Det var bara att åka hem och lägga sig. Sov inte mycket den natten kan jag säga.

På tisdagen så började vi titta efter biljetter och dem flesta var dyra eller långa väntetider. Men BÅ hittade en halvbra biljett som skulle gå till Stockholm via Frankfurt så vi bestämde oss för att boka den. Precis då kommer det upp en biljett från Qatar Airlines, billig och bästa restiden! Kan ni fatta! Den fanns inte innan och precis när vi ska boka så poppar den upp. Det är värt ett halleluja! Det blev Stockholm via Doha.

Vi lyckades att få tider att ta PCR-testerna på onsdagsmorgonen och vi hoppades att det var 48 h som gällde i Doha. Alltså att PCR-testet inte fick vara äldre än 48 h innan avgång. Vi fick sen besked att 48 h var det som gällde även i Doha.

PCR-testet tog vi i Colombo genom drive in metoden i ett parkeringshus vid ett sjukhus. Man sitter i bilen och så kommer en sköterska och tar testet.

Allt gick bra och våra tester var negativa. Sen blev det några stressiga dagar då allt skulle fixas och jag hade leveranser som skulle komma. Det blev ju också fler och fler platser som fick utegångsförbud på Sri Lanka. I torsdags kom också nyheten att i hela Sri Lanka skulle det bli utegångsförbud från 23 på kvällen och över hela helgen och strikta regler fram till 31 maj.

Som ni redan förstått så kom vi hem och vi blev hämtade utav min mamma och hennes man Jan i Nässjö. Min mamma hade köpt fina blommor och satt på bordet och jordgubbar i kylen. Vilket lyx!

Idag har vi packat upp och nu ikväll har vi gått en promenad för att hålla oss vakna. Ett jätte stort tack till alla er som på olika sätt hjälpt oss och varit med oss i dessa dagar!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer