Jul-listan 2019

Då var det dags att summera julen 2019 och varför inte göra i någon form av lista. Så här kommer den! Håll till godo!

Julens bästa outfit

Ellen hade klart det snyggaste klädsel på julaftons förmiddag med en svart body och svart/vita elefantbyxor. Byxorna har hon fått från en av mina vänner på Sri Lanka.

Julens största miss

Vädret i Småland helt klart. Mörkt, regnigt och blåsigt. Usch!

Julens aj så in i bänken

Alla höga trösklar i stugan. Vet inte hur många gånger jag slog i mina tår och det gäller oss alla i familjen.

Julens kräkning

Detta kan kännas kränkande för vissa av er men jullåten Tänd ett ljus med Triad spelades för många gånger i år. Orkar inte med den helt enkelt!Kräks!

Julens smaksensation

Det står mellan två nyheter på vårt julbord, Icas färskost och mammas grönkålssallad. Färskosten med smak av paprika och chili var så god med lite hetta i. Grönkålssalladen bestod av, förutom grönkål, också granatäpple och ingmarieäpple med någon riktigt god dressing.

Julens bästa doft

Köpte ett doftljus i Växjö med doft av kanel. Slår faktiskt hyacintdoft som annars är min favoritdoft vid jul.

Julens tunga

Det var inte att jag lyfte tunga vikter på gymmet utan snarare hur svårt det var att hitta motivationen igen att gå ditt. Men efter nästan 1 månads uppehåll så fick min man mig att gå dit och det är jag så glad över. Nu är jag på banan igen!

Julens bästa dopp i grytan

Ett riktigt gött juldopp tog vi i badhuset i Sävsjö och roligast var att se Ellen plaska.

Julens oerhörda julpyssel

Dessa fina pepparkakshus skapades när delar av fam Oliw var på besök. Wow!

Julens har du aldrig ätit

Vår svärson David har aldrig smakat en PANGbulle. En klassiker för oss som är från Sävsjö kommun. En PANGbulle är en fralla med massor av ost som man kör i micron så osten smälter och rinner ut på papperstallriken. Nu har han i alla fall fått uppleva denna klassiker.

Julens bästa tips

Stugtipsen från min mamma och hennes man Jan. Helt klart en fullträff att vi alla kunde samlas och mysa tillsammans i en Småländsk stuga!

Julens fetaste

Det fetaste under julen var ju ändå helt klart HVs poäng mot Leksand och Sveriges poäng mot Finland i JVM! Riktigt feta poäng!

Julens värsta

En fruktansvärd bilolycka hände utanför Sävsjö natten mellan den 25 och 26. Det var 5 personer inblandade och 3 av dem dog. När nyheten nådde oss på annandagen kunde vi inte ana att en av de omkomna var någon vi kände. Våra tänkar går fortfarande till alla anhöriga till alla inblandade.

Julens vackraste

Fick en otroligt vacker bukett av våra gäster på julafton och nu har ammarylisknopparna vecklat ut sig. Så makalöst att det kan blomma så!

Julens absoluta höjdpunkt

Vi bestämde oss för att gå på julotta i Hjälmserydskyrka på juldagens morgon. Gudstjänsten avslutades med att Lennart Pettersson, vid en ålder över 90 år, sjöng O Helga Natt så tårarna rann på kyrkobesökarna. Så fantastiskt vackert och fint! Tack käre Kantorn!

Ja det får avsluta min jul-lista!

Önskar god fortsättning!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer

MarbellaTanten
MarbellaTanten,
Vilket härligt inlägg, och så sööööt Ellen är!!! <3
nouw.com/marbellatanten
srilankaadventure
srilankaadventure,
Tack! Ja hon är så söt så man vet inte vart man ska ta vägen.
nouw.com/srilankaadventure