Jul-listan 2020

Årets jul-lista är här och det innebär att summera julen 2020. Vi i vår familj började jula mycket tidigare i år än vad vi bruka göra, egentligen mest för att muntra upp oss själva. Hela hösten låg fokus mycket på pandemin men med julandet så kom det lite glädje och hopp igen! Här kommer nu listan! Håll till godo!

Julens bästa outfit

Det får ju bli vi fyra som tomtade på julaftonskvällen! Tomtefar, Julgranen, Stålmannen (Superman) och Tomtemor. Ett minne för livet!

Julens största miss

Det får bli två missar då David och BÅ råkade av misstag avslöja vad som var i olika julklappar innan dem var öppnade. HaHa!

Julens aj så in i bänken

IKEAs Antilop men hur många gånger kan man slå i sina tår!!!!!! Bakbenen på stolen är värst! Men vi har den nu så bara gilla läget!

Julens nyupptäckt

Carolas jullåt Good Christian Men, Rejoice från skivan Christmas in Bethlem. Inte någon ny låt alls utan har haft den i min julmusiklista men i år har jag liksom upptäckt den. Älskar den!

Julens smaksensation

Apotek Kronans Vinterte ett rooibos-te med smak av äpple, kanel och chili. Så gott till allt julgodis, frukt eller bara som det är! Sedan var ju Fazers mjölkchoklad med smak av pepparkaka en riktig hit tycker jag!

Julens bästa doft

Gran! Så gott det luktade när vi tog in våran julgran! Har ju plastgran på Sri Lanka och den luktar inte så gott.

Julens tunga

Alla restriktioner och rekommendationer som skulle gälla under jul och nyår. Statsministern i egen hög person framförde i ett allvarligt tal till Sveriges medborgare att nu är det skärpning, avstånd och skit i julhandeln och mellandagsrean som gäller. Nu missade båda han och några kollegor detta men för oss andra var det tunga besked i hans tal.

Julens bästa dopp i grytan

Ellens julbad med vår julklapp. En vattenkanna kan ju förgylla vilket dopp som helst, både ute och inne.

Julens oerhörda julpyssel

Det var när vi pysslade och gjorde julgranspynt till familjen Enqvists gran. Det var pappers-stjärnor, tomteluvor och olika girlanger! Det blev hur fint som helst!

Julens har du aldrig ätit

'Självklart måste du ha kålpudding på julbordet! Gärna kokt potatis och lingon också!

Julens bästa tips

All idérikedom på hur man kan fira jul coronasäkert! Korvgrillning, gröt och skinkmacka utomhus osv helt underbart!

Julens fetaste

Det var helt klart vår mulliga kungsgran som hamnade utanför ett hyreshus för att glädje fler än bara oss.

Julens värsta

Den icke valda och coronavänliga ensamheten. Aldrig har väl så många behövt sitta ensamma över julen som i år. Alla aktiviteter och initiativ som bruka tas vid jul blev inställda och många julbesök till släkt och vänner likaså. Sorgligt!

Julens vackraste

Julaftonskväll då månen lyste från en, för tillfället, molnfri himmel. Eller mitt tyg i min indiska julklänning. Kan inte välja.

Julens absoluta höjdpunkt

Skridskoåkningen i Borås! Tänk att vi kunde åka fast det regnade! Så kul att ändå få göra en vinteraktivitet i dessa tider! Så glad för detta!

Jaha det var det de! Idag är det årets sista dag och skönt är väl det! Ser fram emot 2021 och tror att det blir mitt/vårt bästa år någonsin!

Gott Nytt Välsignat År till just Dig!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer