Kliver in i något nytt

Jaha då var det lockdown till 1 oktober så allt går i lite snigeltempo just nu. Fast samtidigt så ser vi att fler och fler småställen öppnar upp. Fruktaffären bredvid oss har öppet på förmiddagen nu och sedan lite på kvällen. Folk är lite trötta på situationen och landet behöver komma igång. Vaccinationstakten har ökat så det kommer ju att underlätta hoppas vi.

Det som är knepigt för oss är ju visumansökan. Vårt visum gick ut i måndags, igår alltså, så idag har BÅ åkt in till Colombo för att se om han kan lämna in ansökan om ett rekommendationsbrev. Brevet behöver vi för att kunna förnya vårt 1 årsvisum.

Vi arbetar mycket genom zoom - möten. Så i måndags när vi skulle ha arbetsmöte för vår resebyrå så såg det ut så här. Chenuka brukar ju var med fysiskt men han, den stackarn, har ju nu fått Corona. Olivia var med från Sverige också. Hon har faktiskt praktik hos oss på Srilankaresan så hon hjälper oss att hitta ett bra sätt att jobba med sociala media.

När det gäller Focus Business School så har vi en klass igång på nätet som går delkurs 1 och är på singalesiska. Igår så hade vi också ett informationsmöte på tamil med ca 25 personer. Vi får se vad det ger för respons. Mycket av FBS just nu sköts av Srilankateamet här nere och det funkar så bra!

Vi har däremot klivit in i något nytt. Vi kommer i ca 3 månader jobba för plaståtervinningsföretaget som en av våra elever, Anthony, har. A har det tillsammans med en svensk och vi ska stötta upp lite nu. Det har varit tufft för alla och Anthony med familj har varit sjuka i Corona. Allt har fått gå lite hipp som happ och båda A och hans fru är fortfarande väldigt trötta av att dem varit sjuka. Vi tror att vi kan vara till hjälp under tiden dem repar sig.

Vi har jobbat i 1 vecka nu och vi har lärt oss sååå mycket. Allt fungerar inte som i Sverige och saker och ting kanske måste lösas annorlunda. Vi har fått kunskap som jag tror är väldigt nyttigt för oss när vi jobbar med FBS. Man kan säga att vi kan se saker och ting från ett srilankaperspektiv vilket är enormt viktigt att göra!

Så det blir nog mycket plast här på bloggen dem närmaste veckorna.

Ha det gött! Kram Annika

Gillar

Kommentarer