Liten rumpa och toppig hatt

BÅ har precis åkt till flygplatsen för att möta Björn och Birgitta som ska vara hos oss i ett par veckor och igår kom Tommy. Min Gudrun från Eksjö kommer samtidigt som Björn och Birgitta! Ser så fram emot att träffa henne! Leela, vår städerska, är också här och far runt. Jag vill diska frukostdisken men gör jag det blir Leela jätte sur och säger till mig att sluta. Det är mitt jobb! skulle hon säga. Idag ville hon lära sig vad frukost heter på svenska. Fruuuost sa hon, klappade sig på höftena och skrattade. Hon är så rolig och härlig våran Leela!

Själv har jag lärt mig att säga backa lite på srilankesiska - podak pita passe! Härom dagen skulle jag göra mig till när vi träffade Chenuka och sa då podi pita passe som är nästan som att säga liten rumpa. DET BLEV JU LITE PINSAMT!

Det hörs ett förfärligt tjatter från trädgården idag med Myna, Babbels och ekorrar. Dem har upptäckt vårt mangoträd dem rackarna! Vi skyddar några mango med plastpåsar.

Plötsligt åker locket av soptunnan och brummandet från soptraktorn hörs. Den dyker upp bakom grannens djungelträdgård. En man står på flaket och dirigerar den som kör. Är så tacksam för att dem kommer!

Förra helgen var vi i Kandy och uppe i bergen på vårt hotell, Shanti. Det var så ljuvligt att andas frisk luft och få bada i vattenfallet i djungeln. Älskar den platsen!

BÅ gillar ju fiskterapi men det gör inte jag! Blä!

Här sitter Garvis och jag och gottar oss en liten stund i poolen som var inspräng mellan fyra väggar. Då var vi i Kandy.

Utanför hotellet så växte två vackra Canonball träd eller tempelblomma. En del menar att Buddha föddes under ett sådant träd. Om man öppnar upp blommans mitt så ser man en liten toppig hatt. På endel buddhastatyer så har buddha en toppig hatt och likaså stupor har samma form och det härstammar alltså från den här blomman.

Jaha nu skriks det högt och ljudligt MALUU, MALUU ute på gatan! Det är fisk försäljaren som åker omkring på sin moppe eller cykel! Fullt ös på vår lilla gata idag. Nu måste jag göra i ordning mig för nu kommer snart våra gäster! Ha en bra vecka! kram Annika

Gillar