Lucia?!Va?!

Döm om min förvåning och skämskudde! I fredags när jag lyssnade på mitt favvoprogram Spanarna i P1 så nämndes Sävsjö kommun av inte mindre än Johan Hakelius. Han hänvisade till en artikel i Vetlandaposten som berättade att Sävsjö kommun helt enkelt glömt bort årets Lucia och ingen visste vems fel eller ansvar det var. Nämen usch vad pinsamt!

Men helt utan Lucia var vi faktiskt inte i Sävsjö då jag har sett på Facebook att ett glatt gäng på veteranmoppar har åkt omkring i luciautstyrsel! Tror inte att det var ordnat genom kommunen utan troligtvis har moppeklubben kläckt idén själva! Så kul i alla fall!

Själv firade jag 3:de advent och Lucia i Rörvik, min hemmaby, minsann. Blev bjuden på ett äkta luciakaffe med lussebullar och pepparkakor av mamma och Jan! Dessutom hade Rörviks Frikyrkoförsamling ordnat ett speciellt luciafirande utomhus. De hade två luciatåg som vandrade runt med sång och bjöd dessutom på varm choklad, godis och julklappar till de minsta. Under tiden kunde man gå en digital tipsrunda. Det var mycket folk ute och många hade nog inte träffats på länge. Mysigt och trevligt på alla (Coronasäkra )sätt!

Jag har ju alla mina lucior på Sri Lanka så jag fick köpa mig ett nytt litet luciatåg. Passar alldeles utmärkt framför chokladkalendern!

Ellen har varit och hälsat på också! Hennes favoritgrej hos oss är tvättmaskinen. Det gäller att ha koll på vad hon stoppar in! Haha!

Den här måndagen tog jag mig ledigt för att hänga med Ellen och få lite annat att tänka på. Det är lite saker som snurrar runt uppe i skallen så det var skönt! Nu är jag redo för jobb igen och imorgon åker jag till förskolan.


Ha det så gott!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer

Mellangatan12,

God jul