Med djur, natur och vänner

Redan tisdag och mars har börjat! Vart tog februari vägen? Just idag har jag en ledig förmiddag sedan är det uppbokat med massa saker ända fram till 14 mars. Då är det tomt i almanackan och ska så förbli!

I början av februari var vi ute åkte med familjen Åström och vi var runt på alla möjliga äventyr. (Se länkar nedan) Uppe i Nuwara Eliya så skildes våra vägar åt för vi var tvungna att åka hem. Familjen drog vidare på safari, sol och bad.


https://nouw.com/srilankaadventure/upptacka-med-sinnena---kryddtradgarden-36924067

https://nouw.com/srilankaadventure/vi-besteg-sigriya---lejonklippan-36918822

https://nouw.com/srilankaadventure/familjen-astrom-och-vi-ar-i-dambulla-36914016

Tåget från Nuwara Eliya (Nanu Oya) är ju fantastisk och jag ska visa lite bilder i ett annat inlägg längre fram. Men det är ett fascinerande landskap.

Vi fick i alla fall säga ett riktigt hej då till familjen Åström. Ni förstår inte hur underbara det här gänget är och vi är så glada att våra vägar mötts. Vi fick vara med och fira deras, Emmas och Johans, 10 åriga bröllopsdag på kvällen strax innan dem skulle åka hem. Nu är dem i Sverige igen och skickar vintervideos, vilka kontraster!

Dagen efter hej då och firande drog vi till Jaffna med vänner för att besöka bla Margaretha och Ove som jobbar med Hannas hjälpverksamhet och ett tegelstensprojekt som LEADS startat upp. Jaffnaresan är också värt ett eget blogginlägg.

Sedan blev det ju Indien och med oss hade vi Ingalill och Garvis. Under tiden som BÅ jobbade med pappersjobb a la knytnäven i fickan när du jobbar med indiska myndigheter, så passade vi på att åka på äventyr över Kerala bergen. Just det mer om det framåt i bloggen.

Jag lovade att räta ut några frågetecken i förra inlägget så här kommer två svar.

Bilden längst upp är mangroveträdets rötter. Vi tog en båttur i Negombo för att uppleva naturen i floden Gin Oya och se lite av kanalen som går genom Negombo.Vid ett tillfälle så åkte vi rakt in i en mangrovegrotta. Kan du se den lilla varanen som låg och slumrade?

En dag när vi var hemma så knackade ett lite gäng på som visade sig vara kartritare. Det är nämligen dags för en ny karta över Negombo. Så det togs bilder och mättes! Hoppas nu att dem verkligen var kartritare och inte skumma tjyvar som planerar att göra den perfekta stöten.


Ha det nu riktigt gott! I eftermiddag väntar en FBS presentation och ett FBS arbetsmöte i Colombo!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer