Med indier i en tallskog och en båttur

Återigen har det blivit söndag och äntligen är vi hemma i Negombo. Vi blev ju sittandes på vårt hotellrum i några extra dagar. Det var tänkt att vi skulle åka från Chinnamanur i tisdags men som så många gånger förr blev allt framskjutet. BÅ stukade dessutom sin fot rejält så det bidrog också till att vi blev lite isolerade från omvärlden. Men en av dagarna så tog vi oss ut i alla fall och åkte upp i bergen.

Vi blev hämtade av Arvid och Shibbin tidigt på morgonen. Första stoppet blev Kumily för en båttur. Det kallades egentligen för vildsafari men vi såg mest vildsvin, fåglar och vattensköldpaddor. Omgivningen var vacker och för oss var det en njutning att bara få miljöombyte. Som sagt safari, nej, men en båttur, ja.

Vi forsatte våran utflykt upp till Vagamon och hamnade på en liten marknad. Där skulle vi se en omtalad attraktion som visade sig vara en helt vanlig tallskog som man tog inträde till. Ny affärsidé?

Så vi traskade in i skogen. Väl där inne så blev det roliga att titta på var indierna gjorde i en tallskog. Det var följande: äta, alltså picknick, selfie och annan fotografering med fotograf, såpbubbelblåsning och tjutyla. Med tjutyla menas att någon starta med att tjoa och sedan hakar alla besökare på så att det ekar i hela skogen.

Det är så vackert här uppe i bergen och det påminner om Sri Lanka med teplantage och gröna kullar.

På vägen tillbaka stannade vi återigen i Kumily för att handla dem berömda bananchipsen, kryddor och hemgjord choklad. Det blev ju en riktig go fika när vi kom tillbaka till hotellet, nöjda med dagen.

Nu väntar en ny vecka med många resor in till Colombo för olika möten. Äntligen får vi börja fokusera på FBS och våra företag här på Sri Lanka.

Ha en skön söndag!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer