När livet får ett före och ett efter

Genom livet får vi många före och efter, händelser och val vi gör som påverkar oss resten av livet. Milstolpar som sätts upp efter livets väg, ibland frivilligt ibland ofrivilligt. Före och efter olyckan, före utbildning och efter, före vinst och efter vinst osv.

Terrorattackerna har gett Sri Lanka och srilankeserna ett före och ett efter som dem inte vill ha. Det här landet har redan haft för många som det är med inbördeskrig och tsunamin.

Men nu befinner sig landet i ett efter och är fortfarande i någon form av ett stillestånd i chock och rädsla. Många vet inte vilket håll dem ska åt, andra vill här ifrån men vet inte hur. De statliga skolorna har öppnat men knappt några elever kommer. Katolska skolorna är på de flesta håll stängda ett tag till. Många stannar fortfarande hemma från jobbet och det är fortfarande svårigheter med en del varutransporter till affärerna.

I Negombo vill man inte åka i rädslan för att något ska hända och människor har nerverna på utsidan. Det händer att det blossar upp en fight för ingenting. Och så har vi alla dessa rykten och skvaller som kan göra mig tokig.

I detta efter så har många människor fått det så svårt och jag undrar hur det ska gå. Hur ska landet hämta sig efter terrorattackerna?

Jag åker härifrån idag och har också fått ett före och efter i mitt liv. Detta före och efter kommer för alltid att påverka mig vare sig jag vill det eller inte. En sak vet jag i alla fall. Jag har mitt liv i Negombo och ingen ondska ska ta det ifrån mig och jag ska göra allt för att motverka den att förstöra mer i detta land.

Efter min planerade jobbperiod i Sverige så åker jag och min man hit igen. Vi ska arbeta på som vanligt med FBS, turistbyrån och våra andra projekt för att hjälpa och stötta Sri Lanka. Vi ger aldrig upp även om jag periodvis har tyckt att det varit tufft.

Vi syns Sri Lanka i september.

Kram Annika

Gillar

Kommentarer

Olivia
,
Hej