Nu händer det grejer

Oj nu händer det grejer här på Sri Lanka. Dem senaste 2 veckorna så har saker och ting börjat röra på sig och det var lite oväntat.

Jag har jobbat mycket med att få in alla kläder jag fått med mig in i ett sytem på datorn. Varje plagg fotas och ges ett varunummer. Sedan ska dem in i datorn och hamna i olika kategorier som klänning, blus osv. En del kläder behöver också plockas bort för dem är sålda.

Det ska lagas och strykas dessutom. Mitt mål är att jobba upp projektet så att jag kan anställa en person 1 dag i veckan. Det kommer jag att kunna om jag har 5 kvinnor som vill ha en väska i månaden och att secondhandaffärer går som den gör nu. Kanske blir det möjligt i september. Vi får se. Ge folk jobb är det vi brinner för!

I torsdags så levererades en ny väska till en kvinna och imorgon ska det åter skickas kläder till secondhand butiken. Mina kläder håller på att ta slut och 2 till kvinnor vill vara med i väskprojektet men det får vänta.

Vi har fått lite mer turister som hittat oss och det är ju så kul! En ny chaufför, Ushan, har anslutit till oss så nu har vi 3, Chenuka (vår koordinator också), Lakveen och Ushan. Att ge srilankeser jobb är som sagt något vi brinner för så det är extra kul när vi kan erbjuda jobb. Nu vill vi att flerturister hittar oss!

Tommy och Camilla har och är här. Dem är bla engagerade i RNA, plaståtervinningsföretaget. Så där har vi varit på besök och se hur det utvecklas. Ser hoppfullt ut!

Vi tog en eftermiddag på Suriya och passade på att hänga med Ruani och Aida. Lyxigt och kolla solnedgången!

Åh så kom våra bästa vänner Lasse och Ann-Britt. Som vi väntat! Dessa härliga människor!

Åh så är det ju OS och jag håller på med Ceylon Design! Februari har helt enkelt tagit oss med storm och det gillar vi!

Stor kram! Annika

Gillar