På tur och lite sur i Hikkaduwa

Då börjar vår sista hela arbetsvecka och vi börjar så sakta att knyta ihop säcken för den här perioden. Det är mycket som ska betas av men vi får tar det bit för bit (som att äta elefant). Vi har också besök av Birgitta och Björn som är här på semester.

Den här helgen har vi tillbringat nere i Hikkaduwa med Birgitta och Björn, också Tommy anslöt sig till vårat gäng. Väldigt skönt att få komma ifrån Negombo i några dagar!

Vi kom fram till vårt guesthouse och insåg att det inte var öppet även om ägarna låtsades att allt var under kontroll. Vi spenderade i alla fall en natt där och övervann både kvalsterallergier, icke-fungerande AC:s och mycket annat. Vi hade i alla fall en vacker utsikt.

Nästa dag flyttade vi till ett annat ställe och kände oss nöjda med det. Där hade vi en ren pool och solstolar. Städat och hyfsat fräscht!

Det gick riktigt stora vågor på havet så vi fick vara försiktiga när vi badade. Badvakter finns som tur är längs med stranden. Hikkaduwa är ett riktigt surfingställe på grund av vågorna!

Söndagsmorgonen startade vi med att titta på sköldpaddor som kom för att äta vid stranden. Inte lätt att ta kort på dem.

Älskar havet och tog lite foton.

Även här på stranden visade man sympati för Ukraina genom att hissa landets flagga. Ursäkta dålig bild!

Hikkaduwa behöver ett rejält lyft. Mycket har sjangserat under corona och platsen har mist sin charm!

Men Birgitta och jag fann en absolut tiptoppställe vid namn Salty Swamis som vi varmt kan rekommendera!

Ha det så gott! Kram Annika

Gillar