Planera, förbereda och var förberedd

Jag satt för en stund sen och väntade på att äggen skulle koka klart. Vi var förberedda på att tillbringa natten i en van i väntan på att få tanka diesel. Men planerna ändrades och nu ligger jag här, sent, och skriver till er. Vi är omgivna av olika kriser och det är svårt att ta in. På Sri Lanka så har vi sedan en vecka tillbaka regelbundna strömavbrott och som sagts bränslebrist. Alla vardagar upp till 7 h kan vi vara utan ström men lördagar och söndagar har vi el hela dagarna.

Vi försöker att lista ut när vi ska vara på kontoret och jobba och när vi ska vara hemma. Kontoret ligger nämligen i en annan zon än vårt hus. Så ibland finns det ström där men inte hemma. Tvätta på nätterna och varma vatten till en termos är lite andra saker jag försöka tänka på. Det gäller att vara lite förberedd att strömmen kan försvinna.

Har skrämt upp mina barn idag med att säga att dem måste fixa pass och ha en nödväska packad och pengar till en biljett ner till oss. Tror att det är smart att vara beredd.

Lite mosig är jag idag efter en resa till Jaffna med Matilda. Vi var där för att besöka Elim, Hannas hjälpverksamhet. Ska skriva om det en annan dag.

Det här mötte oss härom dagen! En hög med råttbarn där vi har våra cyklar. Lite blandade känslor vad vi skulle ta oss till. Vi väntade till kvällen för att se vad som skulle hända och då var dem borta.

Det blev lite allt möjligt så här på nattenkröken men nu ska jag sova. Imorgon blir det en dag i Colombo med ett gäng.

Godnatt!/ Kram Annika

Gillar