Ros(t)ligt

Oj nu har dem höjt priset rejält på gas, dubbelt så mycket mot vad det brukar kosta och mjölkpulver är nästan helt slut i landet. Ris har också gått upp i pris. Det börjar att kännas i plånboken även för medelklassen nu att priserna på basvaror stiger. Undrar vart det ska sluta? Lite funderingar jag hade när vi åkte in till Colombo idag för att lämna in våra visumansökningar.

I lördags så fick vi hänga med på en studiedag när det gäller plast. Vi var och besökte våra plastleverantörer dvs dem som samlar in plast och säljer.

På flera platser runt om Negombo så samlas olika sopor in och återvinns exempelvis metall, kartong och plast.

Här står vårt företags lastbil, fullpackad med olika plaster som vi behöver. Det tar runt 4 timmar att lasta den.

Dags för invägning! Sedan hem och lasta ut.

Plasten sorteras en gång till i färg och sort för att sedan malas sönder till plastflis som säljs vidare till plastföretagen för att bli nya produkter.

Våran lille prins, Noah, har haft en kämpig förkylning och tillslut så fick han svårt att andas. Han blev inlagd och har fått syrgas och sondmatning. Idag är han ganska pigg och kan äta ur flaska men än får han inte åka hem. Han är väldigt roslig och hostig. Han har i alla fall inte det omtalade RS-viruset utan något annat skruttbacill.

Vi sitter mycket framför våra datorer och jag lider lite av att inte få röra på mig. Blir stel och trött i kroppen och knoppen. Jag längtar efter att få pyssla och göra något kreativt.

Igår så bestämde jag mig för att baka ett gäng med kakor. Det är ju ändå lite pyssligt och vi ha ju med oss fika överallt så det vore gott med lite hembakat. Det blev 7 sorter av en och samma mördeg. Jag smaksatte med följande: lime och kokos, jordgubbssylt, kardemumma, hackad choklad med en bit kola, kakao, kanel, torkad papaya med jordgubbssmak. Perfekta småkakor till teet!

Ha det så gott!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer