Så mycket frisk luft

En vecka har nu gått sedan vi satte fötterna på svensk mark och drog en lättnadens suck. Vi hamnade i Stockholm, istället för Göteborg, men inga större problem med att ta sig hem till Sävsjö via tåg och hämtning i Nässjö. Plats att bo på har vi också fått då vi renoverar vårt lilla kryp in med ett kök och dusch. Inget är klart eftersom vi skulle ju inte komma hem förrän om 5 veckor.

Vi är väldigt glada att vi kom hem då det fortfarande råder utegångsförbud på Sri Lanka. Det innebär att allt är stängt. Du kan alltså inte handla i någon mataffär. I måndags hade man ett tidsfönster mellan 06-14 då kunde folk gå och handla. Det blev ju rena kaoset med väntetider upp emot 4 h för att komma in i en butik och då var många varor slut. Smittorisken när alla trängdes i butikerna är ju helt galet. Jag är väldigt tacksam att vi kunde ta oss hem! Bilderna är från Instagram.

Under den här veckan som vi bott hos min mamma och hennes man Jan så har våra döttrar och Ellen hängt med oss. Det har varit så härligt att få vara tillsammans och jag har gosat ihjäl stackars Ellen.

I måndags fick jag äntligen äta min första semla på 4 år! Så himmelskt gott alltså! Ellen körde persikapuré istället.

På eftermiddagen blev det korvgrillning vid Svinasjön.

Varje dag har vi försökt att vara ute och gått promenader. Det är så underbart att kunna gå i skogen och förstås mysa ihop.

I onsdags blev det nässlejakt till nässelsoppan och efterrätt blev det ju våfflor.

I fredags så styrde vi bilen till Borås för att se Olivias, Davids och Ellens nya hem. På eftermiddagen fick minsann morfar BÅ hänga med på babysim. Under tiden så tog Viola och jag en promenad.

Lördagen bestod av ett litet äventyr i skogen, området Sörmarken och Kransmossen i Borås. Ett fantastiskt friluftsområde med vandringsleder, grillplatser och storskog.

Idag är det söndag och vi har flyttat in på ett nytt ställe i Sävsjö. Här kan vi vara tills vårt hem blir klart. Vi fick uppleva lite vinter också. Nästa vecka ska jag springvikariera på min gamla arbetsplats när det behövs. Ska bli så kul!


Ha en skön vecka!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer

MarbellaTanten
MarbellaTanten,
Herre Gud! Att de kan sätta ut sådana tider för att kunna handla mat, helt galet!
Så skönt för er att ni kom hem iallafall och kan njuta av naturen och ha det mysigt. 😊
nouw.com/marbellatanten