Så mycket plast just nu

Kan inte fatta att det är sista söndagen i januari! Tiden går så fort och vi har fullt upp att bara hänga med, men hänger med det gör vi! Nu har Tommy åkt hem till Sverige och vi har precis avslutat en söndagsmiddag med lite veckoplanering för kommande vecka.

I fredags var vi på något väldigt intressant, ett seminarium/ uppföljning på ett projekt för att hålla Negombo rent. En av våra FBS-elever har ju startat ett plaståtervinningsföretag och nu kommer han att ingå i ett större projekt för sopåtervinning i Negombo.

Du kan läsa mer om återvinningen här https://nouw.com/srilankaadventure/plastatervinning---plastics-recycling-33288352

Det är organisationer bla från Japan, Nepal och FN som håller i det hela.

Under den här dagen så samlades alla som på ett eller annat sätt jobbar eller kommer att jobba med projektet.Här är deras mål!

En stor dag för Anthony när samarbetet skrevs på.

Igår tog vi med Tommy för att visa hur det går till när plast återvinns. På bilden syns lite plastflis och slutprodukter i form av pellets.

Nu väntar en vecka med förberedelser av olika slag. Nästa helg kommer det att hända något som vi har längtat efter! Ska bli så kul! Men jag håller lite på det så att ni blir lite nyfikna!


Önskar er en skön söndag och en riktigt go v.5! Själv ska jag slöa med en film då jag fortfarande är lite dassig! Tror jag kommer att vara pigg imorgon! Skickar med en fikabild. Vilka smaskiga konstverk!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer