Salta stänk och Fader Vår

Vilka härliga dagar det är nu med sol och bad! Äntligen! Denna veckan har jag visserligen jobbat fyra dagar på Fritids så ligga på stranden har det inte blivit men vi har varit ute så mycket vi orkat. På bilden ovanför ser ni lite pyssel som barnen gjort i början på sommaren. Så fina fjärilar!

Efter våran husbilssemester så har vi hunnit att åka till vackra Vrångö och hälsat på våra vänner där, Emma och Johan med familj. Vrångö hur vågar ni åka dit? Där härjar ju Corona! Nu var detta tidigare i somras som det blev flera som smittades, 25 st om jag minns rätt. Allt det är borta nu men självklart så följer vi och öborna rekommendationerna som råder.

På Vrångö finns det inga bilfordon men däremot flakmoppar. Coola Alexandra hämtade oss när vi kom med båten.

Våra fem dagar på ön var så härliga. Vädret var visserligen av en blandad kompott med regn, vind och sol. Första dagen blev det stranden vid kyrkogården och ett dopp i havet. Fantastiskt att ön både har klippor och sandstränder.

Nästa dag var det riktigt skruttväder så då hjälpte vi till i våra vänners affär. Så kul!

TRX och promenader blev våra träningspass. TRX är så smidigt att ta med sig och sätta fast, som här, i en dörr. Vi hittade faktiskt ett ute gym vid idrottsplatsen men dit hann vi inte gå.

På ön kan man också hitta norra och södra slingan, två korta vandringsleder/motionsspår.

En av dagarna fick vi möjlighet att följa med till Pater Noster för en Sverigebön. Vi tog båten och åkte först till Marstrand för att hämta ett gäng för att sedan styra skutan mot fyren vars namn betyder Fader Vår.

Ute vid fyren finns ett café så det blev en fika under tiden vi väntade på dem andra båtarna. Sedan samlades alla ute på klipporna. Regnet hängde i luften och det blev en väldigt speciell himmel över oss.

Här är vi på väg hem till Vrångö efter det att vi släppt av folk i Marstrand.

Så tacksam att jag äntligen fick några dagar till på västkusten, bästkusten!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer