Sightseeing i Karlskrona och besvikelsen i Ronneby

Upp på cyklarna och iväg på sightseeing i Karlskrona. Det gick alldeles utmärkt att parkera husbilen vid hamnen. Smidigt och enkelt. Vem kunde tro att denna stad skulle vara så trevlig och intressant?! Jag visste typ bara att dem har ett hockeylag som varit uppe i SHL och vänt.

Genom att gå in på www.visitkarlskrona.se och centrumkartan så tar man sig runt till olika intressanta platser som exempelvis Klockstapeln i Amiralitetsparken,

Kungliga Amiralitetskyrkan eller

Trefaldighetskyrkan vid Stortorget.

Cykelrundan tog ungefär 30 min och när den var gjord ville vi se mer. Vi styrde kosan ut mot Saltön och tittade oss omkring. Ibland kom solen fram i några minuter och gav oss lite sommarkänsla.

Vi vände tillbaka för att äta en sen lunch inne i stan och det fick bli indiskt, chicken korma och naanbröd. Älskar indisk mat!

På eftermiddagen kom det regn så vi fortsatte med husbilen till Ronneby. Vi stannade vid den vackra Ronnebybrunnsparken och gav oss ut på jakt efter ett glasställe som vi hade hört talas om. Hur vi än letade så hittade vi inte platsen så vi cyklade tillbaka. Ronneby blev lite av en besvikelse då det var helt öde i centrum och knappt något öppet. Vi hittade i alla fall en liten kiosk i parken som hade glass.

Tåget på bilden går mellan centrum och parken. Så gulligt. Det finns många vackra planteringar i Ronnebybrunnsparken som skymtar lite på bilden. Tyvärr så kom regnet igen så inga bilder på dem vackra blommorna.

Framåt kvällen så blev det i alla fall liv i luckan då Friskis och Svettis körde ett träningspass i parken.

Vi bestämde oss för att övernatta på parkeringen denna natt. Imorgon tänkte vi köra vidare mot Karlshamn.

Kram Annika

Gillar

Kommentarer