Sri Lanka + Åtvidaberg=Sant

Efter att jobbat i 6 dagar i sträck så var det skönt att vara ledig och hinna njuta av septembervädret. Solen värmer fortfarande när den är framme och vi har nästan haft molnfritt idag där vi har varit.

Idag har vi besökt Jenny i Åtvidaberg. Hon är ursprungligen från Sri Lanka men flyttade till Sverige 1983. Periodvis bor hon i Negombo så vi bruka ses där. Hon är en alldeles fantastisk person som gör så mycket för sitt Sri Lanka. Jenny visade oss secondhandbutiken som en förening har startat i Åtvidaberg. Föreningen består av pensionärer som jobbar ideellt med bl a butiken.

Förutom butiken så har dem en insamlingsplats där dem exempelvis tar emot olika hjälpmedel som rollatorer, sjukhussängar och kläder. Dem har hjälpt så väl sjukhus som enskilda personer och resorna till Sri lanka betalar varje person privat ur egen ficka. Alla intjänade pengar går direkt till dem som behöver. Så imponerande!

Själv fyndade jag djupa tallrikar från Gustavsberg och BÅ en kikare.

Höjdpunkten blev ju så klart Jennys srilankesiska mat. Mmm dahl, kyckling, papadam..... åh vad gott! Maten fick mig att längta ännu mer till Negombo!

Än så länge finns det inget datum när vi kan åka så vi väntar och väntar. Men det var en härlig dag med Jenny och vi fick lite smak av Sri Lanka.

Dags att sova för imorgon ska jag vara syfröken!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer

Maggan
,
Så fantastiskt. Längtar så efter vårt älskade Sri Lanka.
srilankaadventure
srilankaadventure,
Ja man vill verkligen dit nu!
nouw.com/srilankaadventure