Stockholm, badminton och LEADS

Oj vilken helg det blev i Stockholm. Fullt program från början till slut kan man säga. Sent på fredagkvällen var vi på Arlanda för att hämta Diodre och Roshan från LEADS, innan dess hade vi hunnit äta middag hos våra vänner i Stockholm.

På lördagen tog vi och åkte på studiebesök i Gävle och där hälsade vi på Lasse Wennman på Matakuten och Erikshjälpen. Vi ville visa och inspirera för att ge idéer hur man kan jobba på Sri Lanka. Våra vänner njöt till fullo av båda besöken men vädret var ju typiskt svenskt.

Eftermiddagen tillbringades i Uppsala med ett fikabesök på IKEA och sedan "överlämning" till våra Stockholmsvänner som guidade runt i Uppsala.

Själva åkte vi till våran dotter Viola som vi inte sett på 8 månader. Så underbart!

Morsdag blev det först lite god frukost och en liten presentöppning (fick ett jättefint kort och linne) , sedan kyrkan och efter det, en jättefin och rolig present till, en timmes badminton!

Måndagen blev fullproppad med möten tillsammans med LEADS. Först ut var en intervju med Sara från Världen idag både om FBS och LEADS arbete på Sri Lanka. Marco Strömberg, grundare av FBS, kom också och var med.

Möte med PMU i Alvik för att berätta om LEADS och få veta mer om hur man kan söka ekonomisk hjälp via PMU.

Det blev en snabblunch på Caffé Nero. Åk dit! Trevlig personal och grymt god mat! Dessutom hade dem te från Sri Lanka, plus i kanten och vågen för det!

Snabbt vidare till Uppsala och besök på Svenska kyrkan och deras asienavdelning. Huvudsyftet med besöket var att få informera om LEADS och att ett samarbete kunde vara möjligt.

Ett kort besök i Uppsalas domkyrka för att sedan dra till Rissne. Träkonstnären Eva Spångberg hade en monter i kyrkan. Tänk att hon fortfarande glädjer oss med sina träskulpturer!

I Rissne finns den kristna tvkanalen Vision Sverige och dem ville att vi skulle medverka live i kvällens program. BÅ och jag pratade om vårt arbete med FBS och våra upplevelser av påskhelgens terrorattacker. Sedan fick även Diodre och Roshan berätta om LEADS. Vilket fantastiskt gäng som jobbar med Vision Sverige! Så glad och tacksam över att fått träffa dem!

Vi avslutade måndagkvällen och natten med att åka hem till Sävsjö, nöjda och glada! Vilken helg!

Kram på er! Annika

Gillar

Kommentarer