Stora ledigheten och snackisen

Då är vi mitt i den stora ledigheten här på Sri Lanka med både tamil och sinhala nyåret samt ramadan. Nu är mer eller mindre allt nedstängt. Både i Colombo och Negombo är det folktomt, förutom i lördags då vi skulle handla på Arpico. Då kändes som att alla i hela Negombo var där. Lite som den svenska julhandeln innan jul.

I lördags passade vi på att åka ner till kontoret i Negombo. Vi ska fixa 2 skrivbordsplatser till och en AC ska dit och lite fikamöbler. Vi behövde mäta och fundera på hur vi ska få plats och vad som behövs.

Väldigt nära vårt hus har mitt favoritcafé öppnat så i söndags efter gudstjänsten så passade vi på att äta frukost där. Blev så glad att dem hade rökt lax. Frukosten blev nypressad apelsinjuice, grov smörgås med lax, dill och soltorkad tomat, två potatisburgare och picklade grönsaker. Supergott! The Grand gör mig aldrig besviken!

Igår så var det jobbdag i Colombo men det blev inte så mycket gjort då det mesta var stängt. Men vi åkte i alla fall in till tågstationen och köpte biljetter få vi ska på miniäventyr fredag till lördag. Gillar den här skylten som hängde bland all information och reklam. En fin och tydlig information, gjord för hand.

Idag har vi haft lite besök och jag fick små paket hem till mig. Ska bli så kul när jag kan visa er vad som är på gång.

Men den stora snackisen hos oss är ju att Ellen har börjat förskolan idag! Hon ska vara några timmar i veckan så att mamma Olivia kan plugga och jobba med vårt projekt.Ellen ville inte gå hem idag så det var ett gott tecken på att hon trivs.


Ha en skön tisdag!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer