Tålamodet kan ta slut

Dagarna går i Negombo och någon form av vardag har kommit tillbaka. Det finns några soldater kvar och vi ser lite fler poliser än innan terrorattackerna. Det är fortfarande vakter som kontrollerar väskor och ställer frågor då man ska in på en del platser. Lugnet råder men oron finns ibland srilankeserna fortfarande att något ska hända. Mycket beror på att det hela tiden kommer nyheter om hittade vapengömmor, fler anhållna och hot om nya dåd.

På måndag är barnen tillbaka i skolorna igen som varit stängda fram tills nu. Trafiken börjar närma sig sitt vanliga galna myller av tuktuk, vespor och bilar.

Det som ändå diskuteras mycket nu är att i dag är det fredag och muslimerna har sin fredagsbön. Utanför står det vakter och bevakar.

Igår gick det ut att kyrkorna ska ställa in sina gudstjänster kommande söndag. IGEN! Detta väcker förstås irritation. Varför kan inte kristna få samma typ av skydd? Sätt två soldater utanför varje kyrka! Jag tror inte att tålamodet håller så länge till för dem som är kyrkobesökare. Behovet av att få samlas igen i sitt andliga hem växer. Men frågan är vad som händer om tålamodet tar slut.

Idag är vi i alla fall på Leads och har lärarträning för deras områdesansvariga. Tanken är att dem ska ta med sig kunskapen dem får ut till dem kvinnor och barn som får deras hjälp och stöd.

Det har varit så skönt att göra dem här dagarna och få ge fokus till något annat än terrorn.

Önskar er en härlig fredag och trevlig helg!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer