Tuffa tider igen för Sri Lanka

Ovissheten, förvirringen och ryktena slår åter igen mot Sri Lanka. Mer och mer stängs ner och idag blev det inga gudstjänster i kyrkorna. För 11 månader sedan upplevde vi detsamma då terrorn slog till mot ön och höll oss invånare i ett gastkramande grepp. Historien upprepar sig för alla dessa som jobbar med turism och frågan är hur det ska gå för landet som just rest sig upp ur askan från förra årets vansinniga dåd.

Safariparker, biografer och konserter är inställda och turister försöker ta sig hem. Lite knepigt då en del flyg är inställda. Tuffa tider väntar.

Än så länge är det ett fåtal som insjuknat i Coronaviruset men precis som i övriga världen så är rädslan stor. Själv känner jag mig trygg och livet fortsätter, dock inte som vanligt. Allt som var planerat är inställt så vi funderar på vad vi ska hitta på. FBS skolorna är inställda, turister bokar av och möten blir framskjutna. (Bilder från Wilpattu som vår chaufför har tagit.)

Omedvetna om olika gränsstängningar så bokade vi en resa till Chennai, Indien förra veckan. Vi åkte dit för att jobba med vårt företagsprojekt och skulle möta olika myndigheter och medarbetare. Vi kunde genomföra det som behövdes göras och åkte tillbaka till Sri Lanka innan det visade sig att svenskar inte fick komma in. Phu! Skönt att vi slapp att sitta fast i Indien och hann hem. (Bilden ovan är från hotellet i Chennai.)

Vi skulle haft svenskar hos oss i huset men det gick inte för dem att komma då flyget var inställt redan innan gränsen stängde för svenskar.

Idag har vi haft gudstjänst via nätet och börjat titta på vad vi kan göra den närmaste veckan. Vi funderar också på att eventuellt att åka till Sverige lite tidigare än vi tänkt. Vi får se lite om det går att boka om och vad som händer. RIO Ice Cream hade i alla fall öppet i kväll. Det tackar vi för!

Märkliga tider är det vi lever i. Det blev ju inte ens ett SHL slutspel! Grattis HV till 5:e platsen! Till och med Ellen tyckte det var skrutt!

Ha en så skön vecka som det bara går! Kram Annika

Gillar

Kommentarer

MarbellaTanten
MarbellaTanten,
Tur ni hann hem från Indien.
Om ni fortfarande är kvar i Sri Lanka så har ni det ganska ok trots läget just nu. Ni kan sitta ute i värme och njuta av vacker natur.
Jobbmässigt är det ju toppenide att ha gudstjänst via nätet 🤗
nouw.com/marbellatanten
srilankaadventure
srilankaadventure,
Det stämmer! Vi njuter men börjar bli oroliga att inte kunna hem på väldigt länge. Vi kollar just nu när och om vi kan åka till Sverige.
nouw.com/srilankaadventure