Upptäck Colombo med tuktuk

Jag har länge gått och funderat på att åka på en sightseeing i Colombo med en tuktuk men jag/vi har alltid så mycket på gång. Nu fick jag härom dagen ett erbjudande om att hyra en tuktuk för en dag så jag nappade.

Jag tog med mig ett stycke Jakob och en av våra erfarna chaufförer, Chenuka. Chenuka skulle köra oss hela dagen.
Vi tog tåget in till Colombo och hoppade av vid Dematagoda där tuktuken väntade på oss.

Genom att åka längs med Colombo lasthamn kom vi fram till vårt första stopp - Colombo lighthouse. Fyren byggdes 1952 och ersatte då den gamla fyren. Själva fyren ligger uppe på en vacker platå vaktandes av fyra asiatiska lejon och är svartvitmålad på sidan som är vänd mot havet.

En bit bort från Colombo Lighthouse ligger det anrika Galle Face Hotell (1864) och det stora vandringsstråket Galle Face Green. Galle Face Green blev vårt andra stop. Vi tog en promenad längs med havet och ut på piren som ligger ungefär på mitten. Här kan man köpa typiska snacks/snabbmat dock inget som faller mig i smaken. Japp vi tog den klassiska selfien/ groupien på piren också.

Eftersom vi började bli lite hungriga så blev nästa stop vid populära Barefoot. Barefoot säljer sina egna designade tyger i starka färger. Grundaren är konstnärinnan Barbara Sansoni som tidigt upptäckte väveriet som konstform. Barefoot som ligger på 704 Calle Road är inte bara en shop utan också en konstgalleria och har en mysig restaurang på baksidan.när vi var där så hade julen redan kommit dit.

Nästa stopp med vår tuktuk blev Viharamahadevi park en vacker park att strosa runt i när det är som varmast på dagen. Själva slappade vi en stund på en parkbänk efter att gått runt och bland annat testat utegymmet.

Frihetsmonumentet Independence Memorial Hall och Independence Square. Monumentet restes till minne av Sri Lankas självständighet från britterna 1948. Pelarna är vackert utsmyckade med blommor och djurmönster, allt gjort för hand.

Sedan var det glasstime och vad passar bättre än en rolled ice-cream på Jam. Själv tog jag en Funky Monkey med Nutella. Oj vad gott!

Med magarna fyllda med glass så blev det en tur ut för att se Parlamentsbyggnaden men se upp för krokodiler. Området här ger också möjlighet att ströva omkring om man vill.

Eftersom det började regna och kaffe/tetarmen ville ha sitt så åkte vi till London- House of coffe.

Vårt sista stopp var templet Gangaramaya, ett av dem viktigaste buddistiska templen på Sri Lanka. Här är en salig blandning av skänkta saker och mix av olika asiatiska buddor. Arkitekturen skiftar också väldigt mycket. Vill du besöka templet så tänk på att ha långbyxor och lite längre ärmar. Skorna får du ta av dig när du går in.

Vi hade en fantastisk dag i Colombo och tuktuk var ett utmärkt sätt att ta sig runt på.

Om du skulle vara intresserad av att göra Colombo tour så hör av dig till vår resebyrå Srilankaresan.

Kram Annika

Gillar

Kommentarer