Vad vi pysslar med

Nu är jag tillbaka här igen efter att blivit lite knockad av en förkylning och väldigt massa jobb. Vad är det för något ni pysslar med då kanske du undrar. Det tänkte jag berätta för dig idag!

Två till tre dagar i veckan åker vi ner till vårt kontor här i Negombo. Då jobbar vi först och främst med vår resebyrå, Srilankaresan, tillsammans med vår medarbetare Chenuka. Det som tar mycket tid just nu är vår hemsida som ska fyllas med text och bilder. När man har ca 10 000 - 15 000 bilder att gå igenom och välja mellan så tar det tid, likaså att hitta fakta som är aktuell. De svenska texterna är snart klara sedan ska allt översättas till engelska och tyska.

Tillsammans med Olivia så lägger vi upp bilder på Facebook och Instagram för att locka hit så många svenskar som möjligt. Sedan har vi kontakt med alla andra som jobbar med oss inom turism såsom guesthouses, utflyktsresor och fordon. Vilka har klarat coronaperioden och finns de överhuvudtaget kvar? Målet med resebyrån är att skapa mer arbete på Sri Lanka och visa upp detta härliga land.

När vi är i Negombo så jobbar vi också med ett plaståtervinningsföretag, RNA. Det har varit en riktig utmaning för oss då vi inte vet något om denna bransch. Flera saker har fattats i företaget och vi har fått ändra på en hel del vilket kanske inte alltid har varit populärt. Sammanlagt så jobbar vi en till två dagar i veckan med RNA beroende på vad som ska göras. Det är allt ifrån kvällsmöten till att skriva olika dokument. Tanken är i alla fall att företaget ska vara självgående utan oss efter jul.

Focus Business School är ju vårt hjärtebarn och som faktiskt är igång med full styrka. Ikväll så är det examination med en klass på 27 elever som gått delkurs 1. Kursen har varit på sinhala och hållits on-line. Efterfrågan på kurser har ökat inte bara här på Sri Lanka utan också flera länder i Asien. Det som ligger närmast och väntar är en ny delkurs 1 klass på sinhala, sedan 1-2 klasser på tamil samt eventuellt en klass på engelska. Just nu så har vi ett team som jobbar på och vi har några uppföljningsmöten, allt fungerar väldigt bra.

Mitt och Olivias företag Ceylon Design planerar för fullt inför jul och våren! Jag ska boka in lite olika besök redan denna vecka för att göra lite inköp. Ska bli så kul att träffa kvinnliga företagare, både gamla och nya entreprenörer! Strax innan 1:a advent så åker jag hem och då ska vi ut på lite julmarknader och event. Har du några förslag på var vi kan stå och sälja våra produkter? Hör gärna av dig till mig! Välkommen att titta in på vår webbshop!

På onsdag så ska jag träffa Fatimha igen! Vi har inte kunnat träffas på flera månader pga lockdown och sjukdom men nu äntligen! Vi ska starta upp vårt kvinnoprojekt och fylla på i secondhandbutiken med kläder som några av er har skänkt! Så tacksam! Även här blir det mycket datajobb med olika dokument som ska skapas på flera språk! Snark! Vår plan är i alla fall att låta en kvinna börja att sälja innan jul och sedan köra igång med fler efter jul. Jag kan ju ta med ännu fler kläder när vi åker tillbaka efter julfirandet!

Det är över 18 månader sedan vi var i Indien men på lördag bär det iväg till Chennai! Mycket på gång och mycket som har hänt i det projektet med alger. Vi ska naturligtvis träffa, vår alltiallo, Emmanuel men också två svenskar. Erik och Niklas är två svenskar som jobbar norr om Chennai i ett mycket fattigt område och vi hoppas att FBS ska kunna vara till hjälp där. Det ska bli intressant att höra deras planer och hur dem jobbar! Så spännande!

En dag i veckan åker vi till kontoret i Colombo. Där jobbar BÅ med sitt företag, Digital Living, och jag jobbar då med Ceylon Design eller med något av dem andra projekten. För det mesta blir det också ett blogginlägg då, för bloggen är ju på ett sätt också ett projekt.

Ja nu vet ni vad vi pysslar med och att det ibland är lite fullbokat!

Kram Annika

Gillar