Vi besteg Sigriya - Lejonklippan

Att kliva upp tidigt på morgonen och veta att man ska på äventyr är något alldeles speciellt. 6:00 var hela gänget redo att åka ut till Lejonklippan.

Efter att vi köpt biljetter, läst informationstavlan och tittat på en jätteekorre så var det dags att gå genom den vackra parken med sina ruiner på båda sidor för att påbörja klättringen upp. Där framme kunde vi skåda den mäktiga klippan, stor, mystisk och i gråskaliga färger omgiven av morgondis.

Sakta började vi gå uppför trapporna. Ena steget efter det andra och ibland mellan stora klippblock som bildade små tunnlar.

Tillslut nådde vi etapp 1 och vilken utsikt. Alla, stora som små, var vid det här laget både trötta och hungriga då vi hoppat frukosten.

Det fick bli en fika och samtidigt kolla in dem stora lejontassarna. Samtidigt funderade vi på vilka som skulle orka att fortsätta upp till toppen.

Dem fyra minsta, jag och Emma bestämde oss för att vända och titta på grottmålningarna och sedan börja vår vandring neråt. Spiraltrapporna upp till målningarna var inte helt lätt för dem små men vi hjälptes åt och kunde beskåda bilderna. Egentligen tycker jag nog att det går att hoppa över dem där grottmålningarna.

Klättringen ner gick i alla fall bra och vi behövde inte vänta så länge på gänget som gått upp på toppen.

Väl tillbaka till hotellet så smakade frukosten utmärkt med bla amerikanska pannkakor med sirap.

Resten av dagen gick till att sova och bada i poolen. På kvällen fick vi en riktigt mysmiddag med en fyra rätter under stjärnklar himmel.

Här är lite bilder från toppen som min man tagit.

Trevlig helg på er!

Kram Annika

Gillar

Kommentarer

Johan Åström
,
Precis så vi upplevde det, helt fantastiskt!
MarbellaTanten
MarbellaTanten,
Så fantastiskt och häpnandsväckande, så vackert och mystiskt.
Spiraltrappsbilderna fick jag en klump i halsen av, tycker de är så obehagliga att gå i, blir så yr och benen viker sig nästan på mig. 😃
nouw.com/marbellatanten