Vill bara åka hemifrån och åka hem

Just nu känner jag mig lugn och har väl accepterat att inte veta hur eller när vi kommer till Sverige men igår tyckte jag att det var jobbigt! Kände mig frustrerad, irriterad och förtvivlad kryddat med lite förvirring. Läste om svenskar som fått sina utresor inställda och flygbolag som inte svarar, nya riktlinjer från presidenten och utgångsförbud. Just det utegångsförbud var?! Det är i Negombo, nej det är inte i Negombo! Nähä men var är det då? Jaha platser runt Negombo. Så här håller det på! Även i dag ringer folk och säger att IDAG så är det i Negombo. Okej men från när? Finns ingen information alls än så länge.

Nu har man också fått gå ut nationellt och talat om för srilankeser att sluta trakassera och hota utlänningar som att alla skulle ha Corona. Inte trevligt och visar på hur efterblivet det här landet är som i stort sett lever på turism. Hur tänker man? Suck!

Anledningen till att smittan spridit sig på ön är ett par srilankeser som kom från Italien. Dessa två tog bilen från Italien till ett annat europeiskt land, bokade sina biljetter under tider dem knaprade febernedsättande och åkte till Sri Lanka. På så sätt kunde ingen se att dem kom från Italien och slapp undan karantän. Ni kan ju bara gissa hur många som smittats av dem. Grattis Sri Lanka! Era egna begick ett horribelt brott!

Vi fördriver tiden just nu med att försöka avsluta och stänga ner det som går. Fixar tvätt, cyklar, tränar, fikar och jobbar lite vid datorerna. Hade besök av vänner igår vilket jag uppskattade väldigt mycket..

Häromdagen då vi insåg att favvofiket var stängt så stod den där, likt en hägring! En RIO icecream buss! Så det blev en take-away-glass. Rackarns vad fort vi cyklade hem så att inte glassen skulle smälta!

Igår så kom BÅ på ett ställe vi kunde springa på så vi tog hojjarna dit. Skönt för hjärnan och kroppen att få röra på sig.

Det finns inte så mycket att göra för oss här utan vi känner att vi vill åka till Sverige där vi har lite mer att pyssla med. Vi vill förstås träffa våra familjer och vänner så gott det går och får. Jag längtar efter lilla Ellen så hjärtat kan spricka! Lilla sötproppen!

Den här bilden är ju väldigt speciell, tog den igår när vi sprang. På vänstra sidan är det en kyrkogård, i bakgrunden leker två barn, på löparspåret ligger en sovande hund och så går det en motionär med ett munskydd. Lite som livet är nu.


Kram Annika

Fick veta nu att det råder utegångsförbud på hela Sri Lanka från kl.18 idag till 06 på måndag. Intressant.

Gillar

Kommentarer

MarbellaTanten
MarbellaTanten,
Tråkigt att ni inte vet när ni kan åka hem. Utegångsförbud över en helg?! Lite lyxigt har ni allt 😉
Vi har i två veckor, men de kommer förmodligen förlänga den till en månad, nu har vi snart suttit i en vecka.
Men vi får gå och handla mat och ut med hunden, dock så ska kvitto på maten vara med i påsen när vi går hem, hundens pass och ägarbevis när vi rastar den, och nu har det införts att man inte får gå längre än 200 meter från hemmet under hundpromenader.
Dock så mötte jag en polisbil idag när jag gick ensam med en matpåse, men blev inte stoppad 😊
nouw.com/marbellatanten
srilankaadventure
srilankaadventure,
Kära nån i 14 dagar! Så drygt men antagligen nödvändigt! Det som är lite otäckt på Sri Lanka är just att det snabbt kan vända till att bli våldsamheter och att det just nu riktar sig mot utlänningar. Utegångsförbud blir ju på så sätt lugnande här och inte bara ett skydd mot själva corona. Vi får heller inte information som man vet att man kan lita på. Sen sitter förra årets händelser kvar och tilliten till myndigheter och polis är minimal från min sida. Tack för att du gav mig perspektiv hur andra har det! jag har lätt för att bli en navelskådare! Kram!
nouw.com/srilankaadventure